Nieuwsbrief per mail ontvangen

Let op: je moet je aanmelding bevestigen per mail

Drugscontroles op de piste in Zuid-Tirol

Wintersportredacteur

Sommige wintersporters hebben niet genoeg aan alleen een borreltje in de après-ski. In Italië wil men dit graag aanpakken en om die reden heeft de financiële politie van Zuid-Tirol verschillende drugscontroles op de pistes uitgevoerd. Zij werden daarbij bijgestaan door de ‘Bozner Hundestaffel’, oftewel de drugshonden.

Drugscontroles op de piste

In het skigebied Kronplatz zijn bij de parkeerplaatsen bij de liften en bij verschillende bergstations (vanuit Reisach, Olang en Vigilio) drugscontroles uitgevoerd. Vooral jonge toeristen werden daarbij gecontroleerd. Door de voorjaarsvakanties en carnavalsweek is het momenteel behoorlijk druk in het skigebied.

Alle hulde gaat naar drugshond Escot. Met zijn scherpe neus wist hij twee Italiaanse toeristen die marihuana bij zich hadden te betrappen. Van beide is melding gemaakt. Ook viste de hond een aantal andere personen uit de controle. Zij hadden geen drugs bij zich, maar bekenden wel een aantal uren daarvoor te hebben gebruikt.

Ook controles in de après-ski

Niet alleen op de pistes is gecontroleerd op drugs. Ook in een aantal après-ski bars in het Val Badia en in de buurt van Kronplatz zijn controles uitgevoerd. Hierbij werden twee Zuid-Tirolers opgepakt met een kleine hoeveelheid marihuana op zak.

 

Skigebied Kronplatz

Kronplatz, ook wel Plan de Corones, is één van de 12 skigebieden in de Dolomiti Superski. Wintersporters hebben hier toegang tot iets meer dan 100 km aan pistes. Het merendeel daarvan is blauw en dat maakt dit gebied vooral populair bij beginners. Het hoogste punt ligt op 2275 meter hoogte, op een zonnig hoogplateau. De zon schijnt hier gemiddeld 300 dagen per jaar en dat betekent dat je bijna altijd wel een paar zonnige dagen hebt tijdens je wintersport.

Nieuwsalerts ontvangen?

Schrijf je in