Nieuwsalert per mail ontvangen

Zo treurig zag het openingsweekend in Australische skigebieden eruit

Wintersportredacteur

Wij hebben hier het afgelopen seizoen niets te klagen gehad tijdens de opening van het wintersportseizoen 2017-2018. Van begin tot eind heeft er in de Alpen meer dan genoeg sneeuw gelegen. De opening van enkele skigebieden in Australië zag er afgelopen weekend niet zo florissant uit. 

Weinig sneeuw

De afgelopen maand viel er nog aardig wat sneeuw in de Australische skigebieden, maar dit weekend was al veel van de sneeuw verdwenen. Gelukkig hadden ze de sneeuwkanonnen en Snow Factory nog, anders had de opening verplaatst moeten worden. Dat was niet het geval en de skigebieden spreken zelf van een succesvolle feestelijk opening. In Mt. Buller werd het seizoen geopend met vuurwerk en feesten. Meer dan 500 wintersporters kwamen langs om de opening mee te maken, waaronder ook enkele Olympiërs.

Gezelligheid

En hoewel er niet zoveel sneeuw lag, ziet het er wel gezellig uit. Hoe meer zielen, hoe meer vreugd toch? Zeker in het skigebied van Perisher (bovenste foto). Ik denk dat ik maar voor een potje tennis had gekozen bij Mt. Buller (onderste foto). Op het tennisveld is het immers een stuk minder druk dan op het kleine strookje piste.

Nog steeds open

Als je deze foto’s ziet verbaast het je waarschijnlijk dat er nog steeds geskied wordt. Toch is dat het geval. En gelukkig lijkt er sneeuw aan te komen, zo blijkt uit het sneeuwbericht van vanochtend van Mt. Buller. In Perisher heeft het zelfs al gesneeuwd. En dat mag ook wel als je de foto’s hierboven ziet toch?

Ook wij hopen voor de skigebieden dat het binnenkort weer flink gaat sneeuwen en wensen de wintersporters down under een prachtig seizoen toe!

Nieuwsalerts ontvangen?

Schrijf je in