Nieuwsbrief per mail ontvangen

Let op: je moet je aanmelding bevestigen per mail

Je kunt weer zomerskiën in Saas-Fee

© Skiinformatie.nl

Wintersportredacteur

Sinds gisteren kun je weer zomerskiën in Saas-Fee. Doorgaans is het zomerskigebied in Zwitserland van juli tot eind oktober geopend. Zin om af te dalen tussen de vele gletsjers en vierduizenders? Pak je spullen, boek een accommodatie en op naar Saas-Fee! Hoe dat is? We geven je een kleine blik en meer informatie over het skigebied!

Zomerskiën in Saas-Fee in Zwitserland

Op de pistes van Saas-Fee kun je zelfs in de zomer wintersporten! Veel wedstrijdskiërs reizen in de zomerperiode af naar het skigebied om er te trainen, maar ook voor wintersporters zoals jij en ik zijn de pistes geopend. Afhankelijk van de sneeuwcondities is er in de zomermaanden zo’n 20 kilometer aan pistes geopend, inclusief een uitgebreid funpark. Voor een dagpas in het zomerseizoen betaalt iedereen vanaf 16 jaar in Saas-Fee € 89,- (met SaastalCard: € 79,-). Voor kinderen kost een dagpas € 58,- (met SaastalCard: € 48,-). Het zomerskigebied is dit jaar geopend vanaf 8 juli tot en met 25 oktober tussen 7.00 en 12.00 uur! Check altijd de laatste updates qua openingstijden op de website.

Vernieuwde skilift: Metro Alpin

De belangrijke skitrein Metro Alpin in Saas-Fee heeft de afgelopen weken een renovatie ondergaan. Deze bijzondere skilift is voorzien van nieuwe gondels die de wintersporters door de 1447 meter lange tunnel de berg op brengen. Na 40 jaar was het tijd voor vernieuwing. De nieuwe rijtuigen zijn modern, comfortabel en hebben een capaciteit van 95 personen per bakje. De reis naar boven duurt vanaf nu nog maar 4,5 minuut.

In de zomer en winter geopend

Het skigebied van Saas-Fee is zowel in de winter als in de zomer geopend. ’s Winters kun je er skiën op zo’n 100 kilometer aan pistes (150 km in het hele Saastal) en ’s zomers is er zo’n 20 kilometer aan afdalingen geopend. Tijdens het skiën tussen 3600 en 1800 meter hoogte heb je zicht op wel 18 vierduizenders!

Zo is het om te zomerskiën in Saas-Fee

Kun jij je voorstellen hoe het is om in de lente of zomer te skiën? Sinds enkele dagen zijn de liften weer in bedrijf en je kunt in Saas-Fee skiën op kilometers aan pistes. Zo is het vandaag op de piste in het Zwitserse skigebied. Er zijn flink wat wintersporters te zien op de webcams:

Boek een tripje naar Saas-Fee

Een bezoek aan dit skiresort in de zomer is erg aan te raden. Naast skiën in het zomerskigebied kun je ook genieten van de prachtige omgeving in de Zwitserse Alpen. Dit kun je doen op de fiets, wandelend, klimmend of door middel van trailrunning. Er zijn tal van sporten mogelijk in de zomer in Saas-Fee. Bijzondere activiteiten die je niet mag missen als je in de regio bent? In Saas-Fee kun je onder andere een huskytocht en een gletsjertocht maken in de zomer.

Met TUI verblijf je in het Saasdal, 6 dagen vanaf € 306,- per persoon

Booking.com

Er zijn ook andere skigebieden die je kunt overwegen voor een wintersport in de zomer ››› Skiën in de zomer: deze skigebieden zijn alleen in de zomer open

Nieuwsalerts ontvangen?

Schrijf je in