Nieuwsbrief per mail ontvangen

Let op: je moet je aanmelding bevestigen per mail

Vanaf morgen kun je weer zomerskiën in Saas-Fee

© Skiinformatie.nl

Wintersportredacteur

Vanaf komend weekend kun je weer zomerskiën in Saas-Fee. Doorgaans is het zomerskigebied in Zwitserland van juli tot eind oktober geopend. Zin om af te dalen tussen de vele gletsjers en vierduizenders? Pak je spullen, boek een accommodatie en op naar Saas-Fee! Hoe dat is? We geven je een kleine blik en meer informatie over het skigebied!

Zomerskiën in Saas-Fee in Zwitserland

Op de pistes van Saas-Fee kun je zelfs in de zomer wintersporten! Veel wedstrijdskiërs reizen in de zomerperiode af naar het skigebied om er te trainen, maar ook voor wintersporters zoals jij en ik zijn de pistes geopend. Afhankelijk van de sneeuwcondities is er in de zomermaanden zo’n 20 kilometer aan pistes geopend. Voor een dagpas in het zomerseizoen betaalt iedereen vanaf 16 jaar in Saas-Fee € 89,- (met SaastalCard: € 79,-). Voor kinderen kost een dagpas € 58,- (met SaastalCard: € 48,-). Het zomerskigebied is dit jaar geopend vanaf 15 juli tot en met 27 oktober 2023! Dit zijn de openingstijden van het skigebied (maar check altijd hier de laatste updates):

In de zomer en winter geopend

Het skigebied van Saas-Fee is zowel in de winter als in de zomer geopend. ’s Winters kun je er skiën op zo’n 100 km aan pistes (150 km in het hele Saastal) en ’s zomers is er zo’n 20 km aan afdalingen geopend. Tijdens het skiën tussen 3600 en 1500 meter hoogte heb je zicht op wel 18 vierduizenders!

Zo is het om te zomerskiën in Saas-Fee

Kun jij je voorstellen hoe het is om in de lente of zomer te skiën? Vanaf dit weekend zijn de liften weer in bedrijf en je kunt in Saas-Fee skiën op 20 van de 100 kilometer aan pistes. Vandaag worden de laatste voorbereidingen voor het zomerseizoen getroffen.

Zo is het vandaag, vlak voor de opening, op de piste in het Zwitserse skigebied:

Boek een tripje naar Saas-Fee

Een bezoek aan dit skiresort in de zomer is erg aan te raden! Naast skiën in het zomerskigebied kun je ook genieten van de prachtige omgeving in de Zwitserse Alpen. Dit kun je doen op de fiets, wandelend, klimmend of door middel van trailrunning. Er zijn tal van sporten mogelijk in de zomer in Saas-Fee. Bijzondere activiteiten die je niet mag missen als je in de regio bent? In Saas-Fee kun je onder andere een huskeytocht en een gletsjertocht maken in de zomer.

Met TUI verblijf je in het Saasdal, 6 dagen vanaf € 306,- per persoon

Booking.com

Er zijn ook andere skigebieden die je kunt overwegen voor een wintersport in de zomer ››› Skiën in de zomer: deze skigebieden zijn alleen in de zomer open

Nieuwsalerts ontvangen?

Schrijf je in