Nieuwsalert per mail ontvangen

World Ski Awards: Het beste skigebied ter wereld is…..

© Ouverture Club - T.Loubere OT Val Thorens

Afgelopen zaterdag was het zover, toen vond de uitreiking van de prijs “World Ski Awards” plaats in Kitzbühel. Na wekenlang stemmen te hebben ontvangen uit 85 verschillende landen en de stemmen te hebben geteld kon er dan eindelijk een winnaar worden aangewezen. Welk skigebied heeft dit jaar de titel verdiend?

Beste skigebied ter wereld 2017

Dit jaar werd voor het vijfde jaar op rij de prijs uitgereikt voor “beste skigebied ter wereld” door de World Ski Awards. De winnaar van dit jaar is Val Thorens. Een bijzondere prestatie gezien dit skigebied al voor de vierde keer deze prijs binnen haalt. Het mooie was dat dit jaar tijdens de uitreiking de eerste skiërs van de versgeprepareerde pistes in het gebied afdalingen maakten.

Reactie van Grégory Guzzo, directeur van het VVV-Kantoor: 

De skiërs hebben Val Thorens in hun hart gesloten en laten dit zien door opnieuw voor het skigebied te stemmen. Wij zijn erg gelukkig, dit is het resultaat van het werk van een team dat iedere dag weer voor de uitdaging staat om het beste aan zijn gasten te bieden.

© Ouverture Club – T.Loubere OT Val Thorens

Onderscheiden van andere skigebieden

Het beste skigebied ter wereld wordt je natuurlijk niet zomaar. Via internet konden namelijk mensen uit 85 verschillende landen stemmen op het beste skigebied ter wereld. In het totaal kwamen er zo’n 1.600.000 stemmen binnen en een groot deel hiervan was dus voor Val Thorens. Val Thorens onderscheidt zich volgens de stemmers van andere skigebieden door de uitzonderlijke accommodaties. Deze zijn hier namelijk te vinden voor ieder budget. Onlangs zijn er 6 nieuwe hotels gebouwd met 4 of 5 sterren, waardoor het gebied ook voor een nieuwe doelgroep aantrekkelijk wordt.

 

Dit is natuurlijk niet het enige waarom Val Thorens zo geliefd is. Zo worden de liften regelmatig vernieuwd, wordt er geïnnoveerd en zijn er unieke attracties te vinden zoals de mega zipline (Tyrolienne) en het ludieke funslope parcours. Kortom er is genoeg reden om je wintersport in Val Thorens door te brengen.

© Ouverture Club – T.Loubere OT Val Thorens

Andere genomineerden

Val Thorens was uiteraard niet de enige die genomineerd was voor de prijs. De andere genomineerden waren Chamonix (Frankrijk), Courchevel (Frankrijk), Val d’Isère (Frankrijk), Kitzbühel (Oostenrijk), Ischgl (Oostenrijk), Val Gardena (Italië), Cortina d’Ampezzo (Italië), Whistler Blackcomb (Canada), Lake Louise (Canada), Portillo (Chili), Zermatt (Zwitserland), St Moritz (Zwitserland), Verbier (Zwitserland), Jackson Hole (Amerika), Vail (Amerika), en Aspen (Amerika).

AANBIEDING: Canada duur? Tegenwoordig niet meer hoor! Vanaf €989,- per persoon is het mogelijk! Zie hier de aanbiedingen!

Nieuwsalerts ontvangen?

Schrijf je in