Nieuwsbrief per mail ontvangen

Let op: je moet je aanmelding bevestigen per mail

Val Thorens opent ook een week eerder dan gepland

Wintersportredacteur

Skigebied Les 3 Vallées heeft aangekondigd dat skibestemming Val Thorens door de lage temperaturen en sneeuwval een week eerder dan gepland zal openen. Oorspronkelijk stond de ski-opening in de bekende wintersportplaats gepland voor 25 november. Nu is de datum naar voren gehaald en kun je al vanaf komend weekend al in Val Thorens afdalen.

Vervroegde skistart in Val Thorens

Vanaf 18 november kun je skiën in Val Thorens. Dit is een week voor de officiële ski-opening, Le Grand Première, in het skigebied. Jaarlijks opent Val Thorens het skiseizoen met een groot feest, dit jaar op 25 november, maar je kunt dus al eerder van de pistes genieten. De recente sneeuwval en lage temperaturen zijn de oorzaak van de vervroegde skistart in de Franse wintersportplaats. Van 18 tot en met 24 november kun je voor een dagtarief van slechts € 20,- afdalen in het skigebied. Welke liften waarschijnlijk vanaf zaterdag geopend zijn? De Funitel Péclet, de Cascade-stoeltjeslift en alle rolbanden in het centrum van het resort.

Le Grand Première

Op 25 en 26 november is het groot feest in Val Thorens. Tijdens Le Grand Première zijn er allerlei activiteiten in en rondom het wintersportdorp. Zo kun je bijvoorbeeld materiaal testen, meedoen aan een quiz, vuurwerk bekijken en feesten. Zo zag het er vorig jaar uit:

››› Naar Le Grand Première in Val Thorens

Situatie in Val Thorens

De reden van de vervroegde skistart kun je goed zien op deze beelden. Wat een sneeuw is er al gevallen! Deze video is gisteren opgenomen in het wintersportdorp.

Meer skigebieden openen eerder

Meerdere skigebieden in Oostenrijk, Zwitserland, Frankrijk en Italië openen één of twee weken eerder dan gepland. De sneeuwval en goede condities in de wintersportlanden zijn de redenen voor deze vervroegde ski-openingen. Welke skigebieden allemaal eerder openen? We hebben ze voor je op een rijtje gezet! Lees het artikel ›

Nieuwsalerts ontvangen?

Schrijf je in