Nieuwsbrief per mail ontvangen

Let op: je moet je aanmelding bevestigen per mail

WK speedskiën in april 2016 op Kaunertal gletsjer

Elke dag het laatste wintersportnieuws

WK speedskiën gaat in april 2016 dan eindelijk plaatsvinden op de Kaunertal gletsjer. Het snelheidsrecord staat nog steeds op naam van Simone Origone uit Italië met een snelheid van 252,632 km per uur, maar de concurrentie gaat komende jaren flink toenemen. In April 2016 kan hier verandering in gaan komen tijdens het WK speedskiën. Een evenement waarbij volgens de organisatie het wereldrecord nog wel eens verbroken kan gaan worden.

“Vanaf een snelheid van 200 km per uur wordt het kaf van het koren gescheiden. Dan beginnen de ski’s te drijven op een kussen van lucht en is training en concentratie van essentieel belang”, aldus hoofdtrainer van het Oostenrijkse team en organisator van de wereldkampioenschappen volgend jaar. Ondanks dat er weinig ongelukken gebeuren gebeurd het toch regelmatig dat er iemand tijdens de trainingen valt. Schaafwonden en brandwonden zijn dan vaak het resultaat, wat gezien de snelheid vaak nog meevalt.

Simon Leitner (17) en Daniel Raab (18) zijn de twee beloftes voor Oostenrijk en kijken uit naar het evenement van volgend jaar. In een latex pak waar je het maximaal 45 minuten in volhoudt, moeten de twee zo snel mogelijk naar beneden razen. Om een Wereld Beker wedstrijd te organiseren moet er wel een flinke investering gedaan worden, want het evenement kost circa €80.000.

Nieuwsalerts ontvangen?

Schrijf je in