Nieuwsbrief per mail ontvangen

Let op: je moet je aanmelding bevestigen per mail

Witte webcams: ook in delen van Oostenrijk sneeuwt het

Wintersportredacteur

De afgelopen dagen sneeuwde het vooral hevig in de Franse Alpen, maar vannacht heeft de sneeuwval zich ook uitgebreid richting Oostenrijk. Afgelopen nacht heeft het in meerdere skigebieden gesneeuwd en ook vanochtend zien we nog enkele witte webcams met sneeuw in Oostenrijk!

Sneeuw in de Alpen

Volgens het laatste bericht van ZDF uit Oostenrijk zijn de westelijke Alpen op dit moment het meest sneeuwrijk. Vooral in Frankrijk is het niet normaal hoeveel sneeuw er uit de lucht vandaan komt. Het sneeuwt daar ook fors in de dalen van de skigebieden. In Oostenrijk was het tot nu toe heerlijk skiën met een zonnetje, maar vanaf vandaag is het bewolkter en kan het gedurende de dag regelmatig gaan sneeuwen! De pistecondities zijn inmiddels flink verbeterd door de sneeuwval, skiën kan bijna overal weer tot het dal.

Code oranje in delen van Frankrijk vanwege sneeuw en ijs

Witte webcams met sneeuw in Oostenrijk

Als je in Oostenrijk wakker wordt vandaag, dan zou het goed kunnen dat er een laagje sneeuw op de auto ligt! Vannacht heeft het in de meeste skigebieden gesneeuwd. Op dit moment sneeuwt het nog in enkele gebieden van Oostenrijk. Deze witte webcams konden we vinden tijdens onze zoektocht. Geniet ervan!

Op de Dachstein kan er tot 27 centimeter verse sneeuw bijkomen vandaag!

Ook op de Hintertuxer Gletscher ervaar je een deels sneeuwrijke skidag vandaag. Er zal ongeveer 10 centimeter uit de lucht komen. Ook kan het in de late ochtend/begin middag nog even opklaren en komt er een klein zonnetje tevoorschijn.

In Kaprun op de Kitzsteinhorn kan er wel tot 40 centimeter sneeuw vallen vandaag!

In Obertauern begint de dag ook met sneeuw. Het zal de komende tijd hier flink sneeuwen, alleen vandaag kan er tot 30 centimeter sneeuw uit de lucht komen vallen.

In Skicirus Saalbach Hinterglemm Leogang Fieberbrunn heeft het vannacht flink gedumpt en ook overdag blijft het sneeuwen. Volgens de voorspellingen kan er tot 15 centimeter sneeuw vallen alleen al vandaag. Pak je dus maar goed in als je in het skigebied bent op dit moment!

Nieuwsalerts ontvangen?

Schrijf je in