Nieuwsalert per mail ontvangen

Witte Tweede Paasdag voor Oostenrijk

Niet alleen in Duitsland is het wit vandaag, maar ook iets zuidelijker is het raak. In Oostenrijk is het zelfs in de wintersportdorpen wit. De temperatuur is vannacht flink gedaald en tot op zo’n 1.100 meter is het wit. Heerlijk! 

Zoals voorspeld sneeuwt het lekker in de Alpen, wat voor veel skigebieden een perfect einde van het seizoen betekent. De pistes werden in een rap tempo slechter de afgelopen weken en de vrees was dan ook dat de laatste week van het wintersportseizoen niet gehaald zou worden. De sneeuw die nu uit de lucht komt zetten redt dan ook de seizoensfinale in de Oostenrijkse skigebieden.

Foto-update: Zillertal Arena

Wij zijn op dit moment in de Zillertal Arena, om daar de Lederhosen Wedel Finale mee te skiën dit weekend. Omdat de sneeuw al eerder kwam zijn wij ook eerder vertrokken. Gisteren was het in Gerlos nog een redelijk treurige dag, want het regende in het dal. Vanochtend bij het openen van de gordijnen was er niets meer van het treurige uitzicht over. Alles was weer wit. Sterker nog, het is witter dan het in december was! Een paar foto’s zie je hieronder.

Twee bijzondere events dit weekend

Als je dit weekend nog geen plannen hebt, dan hebben we twee tips voor je. Als je iets unieks wil zien, vertrek dan naar Sölden. Daar wordt aanstaande vrijdag de voorstelling Hannibal gegeven. Een bijzonder spectaculaire toneelvoorstelling op de gletsjer. Niet alleen met ‘gewone’ toneelspelers, maar ook met pistenbully’s, sneeuwscooters en skydivers. Het is dé voorstelling van de Alpen, waar je ooit een keer geweest moet zijn. Meer info lees je hier.

Wil je dit weekend gratis skiën? Dan moet je onze kant op komen. In de Zillertal Arena krijg je zaterdag én zondag een gratis skipas als je in Lederhosen of Dirndl aan de kassa verschijnt. En dat is toch lekker, als je een weekendje goedkoop wil skiën. Meer info hier. Zien we je dit weekend?

Nieuwsalerts ontvangen?

Schrijf je in