Nieuwsbrief per mail ontvangen

Let op: je moet je aanmelding bevestigen per mail

Winterberg en Willingen weer bedekt onder een wit laagje

Wintersportredacteur

Ook in Winterberg en Willingen is de temperatuur gedaald en is het weer winters wit! De afgelopen weken waren de omstandigheden verre van ideaal in de skigebieden in het Sauerland door de vele regen en milde temperaturen. Maar de winter is sinds dit weekend terug en door de lage temperaturen draaien de sneeuwkanonnen volop! Zo is het op dit moment in Winterberg en Willingen.

Weeromslag in Winterberg en Willingen

Zoals we voor het weekend als schreven was het tot dit weekend nog erg triest in Winterberg en Willingen. De hevige regenbuien en milde temperaturen hebben een groot deel van de gevallen sneeuw laten smelten. Hoewel er nog steeds wintersporters onderweg waren op de pistes in Winterberg, zag het er verre van winters uit. In Willingen waren de pistes zelfs tijdelijk helemaal gesloten. Maar, sinds dit weekend is er verandering gekomen in dit trieste weer! Er is een klein laagje sneeuw gevallen en de temperaturen zijn, net als in Nederland, onder het vriespunt gezakt. Hierdoor kunnen de sneeuwkanonnen weer volop hun werk doen. Binnen no-time is het weer winters wit en worden er meer pistes geopend.

Huidige stand van zaken

Waar je op dit moment kunt skiën?

  • In Winterberg zijn er zes liften in bedrijf en vier kilometer aan pistes geopend. Op de website staat vermeld dat elke avond wordt geëvalueerd welke liften de volgende dag openen. Houd de pagina dus goed in de gaten als je op wintersport wilt in Winterberg.
  • In Willingen draait de Ettelsberg Seilbahn en kun je op dit moment alleen skiën in kinderland Dorfwiese. Je moet nog een paar dagen geduld hebben voordat er meer pistes openen, er moet eerst meer sneeuw geproduceerd worden. Meer informatie volgt snel op de website en social media kanalen van het skigebied.

Winters landschap in het Sauerland

Wauw, de lucht is strakblauw vandaag in Winterberg en Willingen. Ook het landschap ziet er sinds dit weekend weer een stuk beter uit. Durf jij alweer een weekendje te plannen?

Nieuwsalerts ontvangen?

Schrijf je in