Nieuwsbrief per mail ontvangen

Let op: je moet je aanmelding bevestigen per mail

Ook weer kouder in Winterberg en Willingen vanaf vrijdag

Wintersportredacteur

Op dit moment ziet het er erg triest uit in het Sauerland in de skigebieden. De hevige regenbuien en milde temperaturen hebben een groot deel van de gevallen sneeuw laten smelten. Hoewel er wel nog negen liften in Winterberg en één in Willingen in bedrijf zijn, is het niet meer echt winters. Maar, er is ook goed nieuws: de weersvoorspelling ziet er hoopvol uit vanaf vrijdag!

Kouder weer op komst

Gisteren schreven we al over de weeromslag die eraan komt in de wintersportlanden. De winter komt weer een beetje terug door een koude luchtmassa uit het zuidwesten. Deze bereikt het Alpengebied op vrijdag en hierdoor dalen de temperaturen weer aanzienlijk. Ook in het Sauerland is deze verandering te zien op de weerkaarten. Vanaf vrijdag daalt de minimum temperatuur eindelijk weer onder het vriespunt. De dagen daarna blijft het koud en komt de maximale temperatuur zelfs niet boven de nul graden uit. Dit is geweldig nieuws voor de skigebieden, want dit betekent dat de sneeuwkanonnen weer aan kunnen in Winterberg en Willingen!

Hopelijk snel iets witter…

De sneeuwkanonnen zijn hard nodig op dit moment! Het is meer groen en bruin dan wit in de skigebieden in het Sauerland momenteel. We geven je via de webcams een kleine blik in de skigebieden vandaag. Het is kerstvakantie en daarom zijn er ook wintersporters op de pistes. Maar, dit zijn verre van ideale omstandigheden…

Nieuwsalerts ontvangen?

Schrijf je in