Nieuwsbrief per mail ontvangen

Let op: je moet je aanmelding bevestigen per mail

Winter in mei: nog meer sneeuw op komst voor de Alpen

© Skiinformatie.nl

Wintersportredacteur

Het is je vast niet ontgaan dat het onwijs heeft gesneeuwd de afgelopen dagen in de Oostenrijkse en Italiaanse Alpen. Lente? Nee hoor, het is op hoogte nog volop winter in verschillende skigebieden en dat blijft nog wel even zo, kijkende naar de weersvoorspellingen. Het blijft nu een paar dagen droog, daarna is er weer kans op een bak verse sneeuw in sommige regio’s in de Alpenlanden!

Winterse omstandigheden

Zoals je kunt zien in de sneeuwupdate vanaf de Hintertuxer Gletscher van gisteren, is er een flinke laag sneeuw bijgekomen op de pistes. Ook webcams in andere Oostenrijkse en Italiaanse skigebieden laten een dikke poederlaag zien. In totaal is er in sommige gebieden wel meer dan 60 centimeter verse sneeuw gevallen, en dat in mei!

En nu?

Of het dan nu echt tijd is voor lente? Waarschijnlijk nog niet. Verschillende weersvoorspellingen laten voor volgende week opnieuw sneeuwkansen zien. Vooral op dinsdag worden er sneeuwhoeveelheden van rond de 40 centimeter voorspeld. Deze sneeuwval is weer voornamelijk in Oostenrijkse gebieden op hoogte. Zo kan er bijvoorbeeld nog eens bijna 30 centimeter sneeuw vallen in de Zillertal Arena, 24 centimeter op de Hintertuxer Gletscher, 33 centimeter op de Kitzsteinhorn en 20 in Obertauern. Maar, de voorspelling laat ook weer sneeuw in de Italiaanse Alpen zien. In Val Gardena kan er bijvoorbeeld nog een laagje van 15 centimeter vallen, dit geldt ook voor Val di Fassa. Ook een aantal skigebieden in de Franse Alpen kan een klein vers laagje verwachten.

Hier kun je nu nog skiën

Verse sneeuw in mei klinkt misschien bijzonder, maar komt wel vaker voor. Een beetje jammer alleen dat deze hoeveelheden nu pas vallen en niet eerder toen het echt nodig was en de liften en pistes ook daadwerkelijk open waren. Nu kun je in slechts een handjevol skigebieden nog de latten onderbinden.

Zomerskiën kun je in deze gebieden in de zomermaanden:

Fjordskien
Hoe bijzonder is het om in de zomermaanden te gaan skiën, bijvoorbeeld in Fonna Glacier Ski Resort in Noorwegen!

Nieuwsalerts ontvangen?

Schrijf je in