Nieuwsbrief per mail ontvangen

Let op: je moet je aanmelding bevestigen per mail

De sneeuwdump in april is begonnen

© Skiinformatie.nl

Elke dag het laatste wintersportnieuws

Het komt met bakken uit de lucht deze week. In Nederland in vloeibare vorm, in de Alpen in vaste vorm. De voorspelling is dat er tot wel een meter sneeuw kan vallen in Zwitserland en 75 centimeter in Oostenrijk. Heerlijk dus voor de skigebieden die nog open zijn!

Laatste restje van de winter

De eerste webcams kleuren vandaag alweer wit en de verwachting is dat dat nog even doorgaat. Op de Titlis, waar Marco Odermatt zijn eigen piste kreeg, wordt alleen morgen al 70 centimeter sneeuw verwacht op de berg. De 15 centimeter die je daar vandaag kunt verwachten, zijn dus slechts een voorproefje. We kunnen in ieder geval stellen dat het weer winters is in de skigebieden en misschien is het wel het laatste restje van de winter.

Sneeuwgrens naar 600 meter

De sneeuwgrens ligt vandaag nog wat hoog in de Alpen. In Engelberg bijvoorbeeld op 1050 meter en in Gerlos op 1200 meter. Morgen daalt die sneeuwgrens tot wel 600 meter hoogte. Dat maakt dat veel dorpen in Oostenrijk en Zwitserland weer wit kleuren. En ook in Frankrijk kan de omgeving wit kleuren. In Zuid-Tirol valt deze week ook wel iets van sneeuw, maar voorlopig zijn dat slechts een paar centimeters. Leuk weetje: in Willingen ligt zelfs een klein laagje sneeuw vanmorgen.

Wachten in spanning af

We wachten in spanning af. Morgen lijkt er echt veel sneeuw te kunnen vallen en ook komend weekend staat er nu veel sneeuw op de planning. Mocht je nog die kant op gaan, zorg er dan voor dat je winterbanden onder je auto hebt, die zal je nodig hebben.

Nieuwsalerts ontvangen?

Schrijf je in