Nieuwsbrief per mail ontvangen

Let op: je moet je aanmelding bevestigen per mail

Wereldrecord langste shot-ski verbroken met 1377 personen

Schnapps op een ski

© Skiinformatie.nl

Wintersportredacteur

Een jaar gelden werd het wereldrecord van de langste shot-ski met 1350 personen verbroken in het Amerikaanse Breckenridge. Nu zijn ze terug met een nieuw wereldrecord. Met maar liefst 1377 shotters en 495 ski’s, die samen zo’n 750 meter lang zijn, heeft Breckenridge het nieuwe wereldrecord langste shot-ski te pakken.

Strijd tussen twee skigebieden

Al sinds 2013 strijden Breckenridge en Park City om de wereldtitel ‘langste shot-ski’. Het eerste record was voor Breckenridge. Toen waren er 113 drinkers, met shots op iets meer dan 95 meter aan ski’s. Het vorige record werd verbroken door Park City. Met 1360 drinkers afgelopen oktober, was dit het hoogst behaalde ooit. Maar Breckenridge laat deze titel natuurlijk niet gaan, dus is er afgelopen week een nieuw wereldrecord neergezet.

Wereldrecord langste shot-ski verbroken

Na het record dat Park City zette in oktober, werd er in Breckenridge alles gedaan om de wereldtitel weer terug te nemen. En met succes: er staat een nieuw wereldrecord met 1377 shotters. Voor de snelle rekenaar: dat zijn 17 mensen meer dan in Park City. Niet alleen het aantal mensen dat dronk is indrukwekkend. Breckenridge had namelijk 495 ski’s aan elkaar gemaakt met een totale lengte van 750 meter.

Aftrap Ullr Fest

In Breckenridge vindt elk jaar het Ullr Fest plaats, waarbij iedereen Viking helmen draagt. Het festival draait om het vereren van de Noorse god van de sneeuw. Dit jaar alweer de 60e editie! Met de shotjes van de shot-ski, whiskey van distilleerderij Breckenridge, is het festival op en top feestelijk afgetrapt. Breckenridge hoopt hiermee een sneeuwzeker seizoen te krijgen.

Nieuwsalerts ontvangen?

Schrijf je in