Nieuwsbrief per mail ontvangen

Let op: je moet je aanmelding bevestigen per mail

Afgelopen weekend eerste sneeuwvlokken in Winterberg

Elke dag het laatste wintersportnieuws

Heel even lag er dit weekend een suikerlaagje in Winterberg. De winter is nu echt in aantocht! Zoals je zelf waarschijnlijk ook wel hebt gemerkt, is de temperatuur de afgelopen dagen flink gedaald. Niet alleen in Nederland moest je dit weekend een dikkere jas aantrekken, ook in de Alpen en het Sauerland. De temperatuurdaling was meteen te zien aan het landschap.

Ruim 10 graden kouder

Een wisseling in luchtstromen heeft voor een daling in temperatuur gezorgd. Sinds vrijdagavond is het flink kouder en in de Alpen daalde de sneeuwgrens afgelopen weekend zelfs tot ruim onder 2000 meter hoogte. Ook in Winterberg waren de eerste tekenen van de winter zichtbaar. Gisteren dwarrelden de eerste vlokken neer op de pistes. Het waren er slechts een paar, die helaas alweer zijn weggesmolten, maar de eerste sneeuw is gevallen!

Eerste sneeuw in Winterberg

Het is nog niet veel, maar de eerste sneeuw in Winterberg is gevallen. Vanuit het skigebied zijn enkele beelden gedeeld op social media:

Beelden van de vlokken

De eerste vlokken zijn gevangen op de webcams in Winterberg! Wat heerlijk om het landschap te zien veranderen. Naar verwachting opent het skigebied in december. Dit is gebaseerd op het tijdschema van de afgelopen jaren. Natuurlijk moet er nog veel meer sneeuw vallen voordat het zover is, maar dit is een begin! Kijkend naar de weersvoorspellingen blijven de temperaturen laag en dat is een goed teken.

Nieuwsalerts ontvangen?

Schrijf je in