Nieuwsbrief per mail ontvangen

Let op: je moet je aanmelding bevestigen per mail

Sneeuwkanonnen draaien volop in Sölden

Wintersportredacteur

De temperatuur ligt momenteel onder nul graden op 3000 meter in Sölden en dus draaien de sneeuwkanonnen volop. Er wordt alles op alles gezet om de piste zo goed mogelijk te prepareren voor de World Cup opening. Niet aankomend weekend, maar dat weekend daarna is het al zover! Dan razen de wedstrijdskiërs van de piste op de Rettenbachgletsjer tijdens de eerste wedstrijd van dit seizoen.

Sölden is wit

Na de nodige deprimerende beelden uit Sölden van de afgelopen weken is er eindelijk goed nieuws. Over 12 dagen is de World Cup en de daling in temperatuur zorgt voor een wit landschap. Bij het middenstation op de Schwarze Schneid heeft het 4-5 centimeter gesneeuwd afgelopen weekend. Dit betekent dat de webcams witte beelden laten zien.

Sneeuwkanonnen staan vol aan

Nóg belangrijker is dat de temperatuur nog steeds onder de nul graden ligt. Dit betekent dat de sneeuwkanonnen hun werk kunnen doen! De temperatuur op hoogte blijft laag de komende dagen. Kijkend naar de weersvoorspelling is het vandaag en morgen maximaal -2 graden op 3000 meter hoogte in Sölden. Daarna stijgt de temperatuur iets en richting het weekend daalt deze weer. Vrijdag, zaterdag en zondag staat er zelfs weer een vlok sneeuw op de planning voor het skigebied. Donderdag is de sneeuwcontrole van de FIS in het gletsjerskigebied. Op dat moment wordt bepaald of de wedstrijden doorgaan of niet.

Bekijk de live webcams

››› Alle World Cup wedstrijden op een rijtje

Nieuwsalerts ontvangen?

Schrijf je in