Nieuwsbrief per mail ontvangen

Let op: je moet je aanmelding bevestigen per mail

Weerbericht: verse sneeuw en ijzige temperaturen (ook in Nederland)

© Skiinformatie.nl

Wintersportredacteur

Er komt een weeromslag aan en wij zijn er helemaal klaar voor! De weerkaarten laten sneeuw en ijzige temperaturen zien voor de komende dagen in de wintersportlanden. De Alpen krijgen weer een verse laag sneeuw en ook dichterbij huis kan het flink koud worden. Benieuwd naar de voorspellingen? Lees snel verder!

Nog even wisselvallig

Er komt een einde aan het milde weer, het weerbeeld wordt ultiem winters de komende tijd. Vandaag en morgen zijn nog wisselvallig in de Alpenlanden, daarna volgt er een weeromslag. Gisteren was het prachtig zonnig en erg mild op de pistes. Vandaag en morgen zijn nog stormachtig in de skigebieden aan de noordkant van de Alpen. De wind waait uit het westen/zuidwesten en zorgt voor veel bewolking, enkele sneeuwbuien en vooral stormachtig weer. In een deel van Salzburg, Oberösterreich en Niederösterreich is zelfs code geel van kracht. Aan de zuidkant van de Alpen komt de zon wel tevoorschijn, hier is het op bepaalde momenten zelfs erg zonnig vandaag. Na vandaag is er een lagedrukgebied actief die voor veel neerslag zorgt.

Dan weer echt winters!

Het gaat weer sneeuwen, en hoe! Morgen zijn eerst de Franse Alpen aan de beurt, daarna krijgen Zwitserland en Italië te maken met sneeuw en ook in Oostenrijk en Zuid-Duitsland vallen er vlokken uit de lucht. Vrijwel het hele Alpengebied krijgt een vers laagje sneeuw. In de nacht naar zaterdag daalt de temperatuur nog meer en dus ook de sneeuwgrens. Deze kan aan de noordkant zelfs weer onder de 400 meter uitkomen. Plaatselijk zijn er uitschieters tot maar liefst een halve meter verse sneeuw! Dan komt de zon weer tevoorschijn, ideaal wintersportweer dus.

ac_unit
Een aantal gebieden die veel sneeuw krijgen volgens de voorspellingen:

Sölden: 45 centimeter
Saas-Fee: 40 centimeter
Les 2 Alpes: 54 centimeter
Kitzsteinhorn: 60 centimeter
Zillertal Arena: 55 centimeter

Zeer koud (ook in Nederland)

De temperatuur daalt voor het eerst in 2024 ruim onder het vriespunt. Ook overdag komen de temperaturen niet boven de nul graden uit. Pak dus zeker wat extra laagjes in als je gaat wintersporten volgende week. Maar, ook in Nederland wordt het winters koud. Verschillende weerexperts raden aan om je schaatsen in te vetten, want wellicht kunnen we hier het natuurijs op. Met name in het oosten en noorden van Nederland komt er vrieskou aan. De combinatie van droge lucht en weinig wind zijn ideaal voor de vorming van natuurijs. Voor je het weet sta je volgende week met je schaatsen op het ijs!

Lees ook: Ook weer kouder in Winterberg en Willingen vanaf vrijdag

Nieuwsalerts ontvangen?

Schrijf je in