Nieuwsbrief per mail ontvangen

Let op: je moet je aanmelding bevestigen per mail

WEERBERICHT: nog meer sneeuw op komst voor de skigebieden

sneeuw

© Skiinformatie.nl

Wintersportredacteur

Sneeuw, sneeuw en nog meer sneeuw, de vlokken die aan het begin van de week uit de lucht kwamen waren pas het begin. In delen van de wintersportlanden komt er de komende dagen nog meer sneeuw uit de hemel. Daarbij daalt de sneeuwgrens en waait er een harde wind. Zo zien de komende dagen eruit in de Alpen!

Vandaag en morgen tot 50 cm sneeuw

Zoals we al aan het begin van de week voorspelden, is er ook vandaag kans op een flinke bak verse sneeuw in de Alpen. Het koufront is nog steeds aanwezig en deze zorgt voor een lage temperatuur, dalende sneeuwgrens en sneeuwval. Aan de zuidkant van de Alpenhoofdkam valt de komende dagen de meeste sneeuw, hier kunnen de sneeuwhoeveelheden oplopen tot zo’n 50 centimeter. Maar ook aan de noordkant van de Alpenhoofdkam valt er sneeuw, hier liggen de de hoeveelheden rond de 10-30 centimeter.

Weerwaarschuwing voor harde wind

Het is vandaag niet alleen stormachtig in Nederland, in heel Europa waait het hard. In de Alpenlanden is er voor vandaag en morgen een weerwaarschuwing afgegeven voor harde wind en neerslag. In sommige delen is dat code geel, in andere code oranje. De harde wind in combinatie met lage temperaturen zorgen voor een onstuimig sfeertje in de skigebieden.

Na morgen opklaringen

Aan het einde van vrijdag zijn er steeds meer opklaringen in de Alpenlanden. De eerste sneeuwdump van deze winter komt dan tot een einde en dan kunnen we pas echt zien hoeveel sneeuw er gevallen is. De afgelopen dagen is de bergwereld al behoorlijk getransformeerd, maar ik ben nu al benieuwd naar de webcams op vrijdag! Als alle voorspelde sneeuw valt, is er in sommige wintersportgebieden tot één meter verse sneeuw bijgekomen. We kunnen wel stellen dat de winter dan echt van start is!

Wisselvallig weekend

In het weekend wisselen de zon en wolken zich af in de wintersportlanden. Een redelijk vooruitzicht voor de Winteropening in Sölden! Hoewel de wind aanwezig blijft, is er wel ruimte voor opklaringen. Her en der kan het ook nog eens sneeuwen dit weekend. We houden je natuurlijk op de hoogte van het weer dit weekend vanuit Sölden, want onze collega’s Mike en Miranda zijn aanwezig bij de Winteropening. Veel plezier als je ook in de bergen bent aankomend weekend!

Zo was het vorig jaar bij de Winteropening in Sölden, het lijkt erop dat we dit jaar eenzelfde weersituatie voorgeschoteld krijgen!

Nieuwsalerts ontvangen?

Schrijf je in