Nieuwsbrief per mail ontvangen

Let op: je moet je aanmelding bevestigen per mail

WEERBERICHT: komt er in november sneeuw naar de Alpen?

November in de Alpen op de Kitzsteinhorn

© Skiinformatie.nl

Wintersportredacteur

Alle hoop is gevestigd op november in de Alpen. Na de recordtemperaturen die zijn gemeten in oktober, lijkt het nog niet echt winter in de Alpenlanden. De bergen zijn nog overwegend groen en dat is natuurlijk geen goed vooruitzicht voor de wintersport. Om deze reden gaan we alvast vooruitkijken naar november 2022 in de Alpen. Gaat het sneeuwen? De voorspellingen voor de verschillende Alpenlanden lees je in dit artikel.

November in de Alpen

Volgens de algemene weersverwachting over de winter 2022/2023 voorspelt de ECMWF, de Europese weerdienst, dat het een gemiddelde winter gaat worden. Maar wat wordt er gezegd over november 2022 in de Alpen? Over het algemeen lijkt het erop alsof het hogedrukgebied begin november ten einde zal komen.

De temperatuur in Duitsland

De temperaturen gaan heel waarschijnlijk weer dalen! Weer.net voorspelt dat het rond 8 november zelfs kan gaan vriezen in Duitsland. Een bizarre weeromslag staat niet op de planning, maar over het algemeen wordt het dus kouder. Andere voorspellingen zeggen dat de echte vorst pas gaat komen in januari en februari.

Voorspelling voor Frankrijk

De temperatuurvoorspellingen voor november 2022 in Frankrijk liggen rond het vriespunt. En volgens een weervoorspelling website wordt er binnenkort zelfs sneeuw voorspeld in de Franse Alpen. Voor onder anderen Alpe d’Huez en La Plagne worden er flink wat cm aan sneeuw voorspeld. Laten we hopen dat deze verwachting zo blijft en ook echt uitkomt!

November in Oostenrijk

Wetter2.com geeft een flinke daling in temperatuur aan voor Tirol in november 2022. Het zou ‘ongelofelijk koud’ worden volgens de voorspelling, met temperaturen tussen de -3 en 5 graden. Daarbij gaat het ook nog eens voor de helft van de tijd regenen, wat waarschijnlijk als sneeuw uit de lucht komt boven op de berg. Goed nieuws dus! Ook in onder anderen het Stubaital, Sölden, Wagrain, Westendorf en het Zillertal worden er lagere temperaturen voorspeld. Een goed vooruitzicht voor het winterseizoen 2022/2023.

November in de Zwitserse Alpen

Ook in Zwitserland gaan de temperaturen volgens de voorspellingen dalen, alleen nog niet zo snel als in Oostenrijk of Frankrijk. De gemiddelde temperaturen zijn rond de 2 tot 9 graden.

Nieuwsalerts ontvangen?

Schrijf je in