Nieuwsbrief per mail ontvangen

Let op: je moet je aanmelding bevestigen per mail

Actuele beelden: dikke laag met sneeuw door aprildump

Wintersportredacteur

Wow, wie had dat gedacht? Na een paar redelijk sneeuwarme weken in de wintersportlanden in februari is deze ontzettende dikke laag sneeuw een aangename verrassing voor de skigebieden die nog open zijn. Sneeuwval in april is over het algemeen niet bijzonder, maar zoveel is toch wel bijzonder. Wat een heerlijke winterse condities op dit moment. Kijk je mee naar de actuele plaatjes en video’s?

Aprildump!

Voor veel skigebieden is vandaag de laatste sneeuwdag van deze dump aangebroken. De hele dag valt er nog sneeuw in onder andere veel Oostenrijkse regio’s. Daarna is het even klaar met de sneeuwvlokken en stijgt de temperatuur weer boven het vriespunt uit op hoogte. Voor Oostenrijk en Duitsland breekt er dan een warmere periode aan. In de Zwitserse en Franse Alpen is de aprildump nog niet over. Voor komend weekend laten de weerkaarten weer een nieuwe verse hoeveelheid sneeuw zien. Deze laag kan op hoogte weer tot zo’n 50 centimeter oplopen. Vooral Saas-Fee krijgt er nog veel sneeuw bij!

Bekijk ook: zo was het de afgelopen dagen in de Alpen

Kijk je mee?

Verschillende skigebieden delen actuele beelden van de huidige omstandigheden! Wauw, wat ziet het er heerlijk uit op dit moment. Als het stopt met sneeuwen, dan zie je pas echt hoeveel sneeuw er nog is gevallen. Een wintersport in mei klinkt zo slecht nog niet, na het zien van deze beelden. Ga jij nog een uitstapje maken in de meivakantie?

Nieuwsalerts ontvangen?

Schrijf je in