Nieuwsbrief per mail ontvangen

Let op: je moet je aanmelding bevestigen per mail

Skilegende Marcel Hirscher gaat voor Nederland skiën

© Markus Berger / Red Bull Content Pool

Wintersportredacteur

In 2019 kondigde Marcel Hirscher zijn pensioen aan, na vele, vele overwinningen. Maar, nu lijkt het erop dat de 35-jarige een comeback maakt. En dat hij deze keer niet gaat skiën voor Oostenrijk, maar voor Nederland! Dankzij zijn moeder heeft Hirscher hier de mogelijkheid toe.

Comeback van Marcel Hirscher

Sinds zijn ‘pensioen’ is Marcel Hirscher eigenlijk nooit gestopt met skiën op hoog niveau. Voor zijn eigen skimerk Van Deer traint en test Hirscher intensief in de sneeuw. Hoewel hij dus officieel met pensioen was, gedraagt hij zich niet helemaal zo. Al jaren gaan er geruchten rond over een comeback van de achtvoudig algemeen winnaar van de World Cup. Volgens de meest recente informatie heeft hij het er nu serieus over. Daarbij trekt Marcel Hirscher alleen niet het Oostenrijkse skipak weer aan, maar dat van Nederland. Hirscher wil volgens de geruchten gaan strijden voor het thuisland van zijn moeder.

Marcel Hirscher skiën voor Nederland

Al jaren wordt Marcel Hirscher ook een beetje als Nederlander gezien, door de Nederlanders dan. Hij heeft namelijk een Nederlandse moeder. Het is dus helemaal niet zo gek als hij een overstap maakt van Oostenrijkse wedstrijdteam naar het Nederlandse. Dat zou wel heel bijzonder zijn voor ons landje!

Voorbereidingen getroffen

De eerste stappen voor een comeback zijn ondernomen, de voorbereidingen voor het World Cup seizoen neemt Marcel Hirscher in Nieuw-Zeeland. Hier gaat hij trainen en wil hij ook deelnemen aan een paar wedstrijden. Als hij hier een bepaald aantal punten haalt, dan kan hij op het hoogste niveau zijn carrière oppakken. Het grote doel is om het WK alpineskiën in Saalbach te kunnen starten.

Verklaringen skiverenigingen

Na grote ophef op dinsdag heeft de ÖSV (Oostenrijkse skivereniging) inmiddels een korte persconferentie gehouden. In de Tiroler Tageszeitung staat dat hierin bevestigd is dat Hirscher van natie mag veranderen voor komend skiseizoen. Volgens de NOS komt de Nederlandse skivereniging vanmiddag met een verklaring.

Carrière Marcel Hirscher

Marcel Hirscher is een echte skilegende. Hij heeft acht keer de titel voor de algemene World Cup gewonnen. Daarnaast behaalde hij de afgelopen jaren 67 overwinningen in de wereldbekerwedstrijden. In 2018 deed hij mee aan de Olympische Spelen in Pyeongchang en dat resulteerde in goud op de reuzenslalom en de combinatie. Ook won hij in Sotsji zilver bij het onderdeel slalom.

Andere bezigheden dan skiën

Voor wie Hirscher een beetje in de gaten heeft gehouden, weet dat hij naast skiën ook van snelheid houdt. Hij houdt van motorcross en ook in de auto zoekt hij graag de grenzen op. Zo stapte hij in januari nog in de unieke Audi S1 Hoonitron.

Nieuwsalerts ontvangen?

Schrijf je in