Nieuwsbrief per mail ontvangen

Let op: je moet je aanmelding bevestigen per mail

Pistenbully stort 400 meter naar beneden: chauffeur zwaargewond

© Skiinformatie.nl

Elke dag het laatste wintersportnieuws

Gisteren vond er een ernstig ongeluk plaats met een pistenbully in het Zwitserse skigebied Glacier 3000. Een pistenbully stortte daar zo’n 400 meter naar beneden. De chauffeur raakte levensbedreigend gewond. Het ongeluk gebeurde toen hij terug wilde rijden naar het bergstation na de ochtenddienst.

Ongeluk met pistenbully

Rond 8.35 uur gebeurde dit ongeluk met een pistenbully in het skigebied Glacier 3000. Het voertuig kantelde om nog onduidelijke redenen vlakbij het bergstation. De pistenbully met chauffeur viel zo’n 400 meter over een steile helling. Het voertuig is zwaar beschadigd geraakt en de man ernstig gewond.

Hulpdiensten in actie

De reddingsmedewerkers van het bergstation kwamen direct in actie. De chauffeur werd uit de cabine van de pistenbully geslingerd tijdens de val. De 35-jarige man is met spoed naar het ziekenhuis gevlogen in een noodhelikopter. Hij raakte zwaargewond en was even in levensgevaar. Het is niet duidelijk hoe het op dit moment met de man gaat. Er is een onderzoek gestart om de exacte omstandigheden van het ongeluk vast te stellen.

Nieuwsalerts ontvangen?

Schrijf je in