Nieuwsbrief per mail ontvangen

Let op: je moet je aanmelding bevestigen per mail

Oktober met recordtemperaturen in Oostenrijk

© Skiinformatie.nl

Wintersportredacteur

Het was bijzonder warm in Oostenrijk de afgelopen weken. Dit zorgde voor prachtige herfstfoto’s, maar richting de winter zien we natuurlijk liever witte bergtoppen. Hopelijk daalt aankomende maand de temperatuur weer. Maar voor nu nog niet, er zijn namelijk recordtemperaturen gemeten in oktober in Oostenrijk. Laten we hopen dat het weer omslaat en we binnenkort weer sneeuw op de webcams kunnen bewonderen.

Recordtemperaturen in oktober

Aankomende weekend zal de temperatuur weer iets dalen, maar in verhouding tot de afgelopen jaren is het een hele warme oktober. En er is nog geen koude lucht in zicht volgens ZAMG. Normalerwijs horen de temperaturen rond de 8 en 16 graden te zijn in Oostenrijk rond deze tijd van het jaar, maar dat is nu wel anders. Momenteel worden temperaturen gemeten tussen de 14 en 20 graden. Niet echt ideaal voor wintersporters… Ben je een echte sneeuwfanaat kun je wel al naar de sneeuw, maar alleen op de gletsjers. In deze skigebieden kun je namelijk al skiën!

Herfst in de bergen

De afgelopen dagen was er een zogenaamde ‘föhn wind’ in Oostenrijk. Dit is een warme, droge wind die vaak voorkomt aan de noordkant van de Alpen. Hierdoor was het stralend zonnig weer. En dat zorgde voor prachtige plaatjes in de Oostenrijkse bergen!

Nieuwsalerts ontvangen?

Schrijf je in