Nieuwsbrief per mail ontvangen

Let op: je moet je aanmelding bevestigen per mail

Sneeuwvrij maken Timmelsjoch Hochalpenstraße van start

timmelsjoch hochalpenstrasse

© Skiinformatie.nl

Wintersportredacteur

Ondanks de huidige, sneeuwrijke omstandigheden is er gisteren toch gestart met het sneeuwvrij maken van de Timmelsjoch Hochalpenstraße. De sneeuwruimers zijn aan de slag gegaan, al blijft het nog wel onzeker wanneer de beroemde Alpenweg weer opengaat. De eerste beelden van het sneeuwruimen zie je in dit artikel.

Sneeuwvrij maken Timmelsjoch Hochalpenstraße

Het is nog onduidelijk wanneer de Timmelsjoch Hochalpenstraße opengaat voor publiek. Het sneeuwt al een aantal dagen flink in de Alpenlanden en daarom is het sneeuwruimen steeds uitgesteld. Maar, ondanks de sneeuwval is er gisteren toch gestart met het sneeuwvrij maken van de beroemde Alpenweg. Zoals je in onderstaand bericht kunt zien, zijn de eerste meters sneeuwvrij.

Een indrukwekkende Alpenweg

De Timmelsjoch Hochalpenstraße verbindt Sölden in het Ötztal met Meran in Zuid-Tirol. Met een hoogte van 2509 meter, is dit de hoogst gelegen grensovergang in Oostenrijk. De route van Sölden naar Meran bedraagt ongeveer 60 kilometer. Onderweg passeer je meer dan 60 haarspeldbochten en indrukwekkende uitzichtpunten. Er zijn verschillende stops en ook kun je een aantal musea bezoeken. Vanwege de sneeuwval is de pas alleen in de zomermaanden geopend. Elk jaar is het weer een flinke klus om de Timmelsjoch Hochalpenstraße sneeuwvrij te maken.

Op Großglockner Hochalpenstraße ook al begonnen!

Op de Großglockner Hochalpenstraße is men al op 12 april gestart met sneeuwruimen. De experts hebben op de eerste meters van de Alpenweg al aangepakt. Met beelden uit de lucht zijn de eerste werkzaamheden vastgelegd:

Nieuwsalerts ontvangen?

Schrijf je in