Nieuwsalert per mail ontvangen

Wederom sneeuw in het vooruitzicht

De wintersporters die momenteel in de Alpen zitten hebben te maken met zeer wisselvallig weer. De afgelopen dagen waren de temperaturen in de dalen ver boven het nulpunt wat resulteerde in regenbuien. Als er iets slecht is voor de kwaliteit van de sneeuw dan is het wel regen. Dit was dan ook duidelijk te merken, want in veel gebieden leek het de afgelopen dagen meer op waterskien dan op normaal skien. IJsvlaktes in combinatie met grote hopen sneeuw zorgde voor lastige omstandigheden op de pistes. De vorstgrens lag de afgelopen dagen rond de 2.000 meter grens. Gaat er nog sneeuw vallen of gaat het alleen maar slechter worden de komende weken?

 

Frankrijk, Zwitserland en Oostenrijk kunnen vandaag rekenen op veel zon. Waar het in de afgelopen dagen zelfs in de nacht niet onder het vriespunt kwam, is dit sinds gisteren gelukkig veranderd. ‘s Avonds daalt het kwik naar -4 graden en overdag liggen de temperaturen rond de 5 graden boven nul.

Vanaf morgen kan er weer sneeuwval verwacht worden in de Alpen. De sneeuwgrens ligt dan rond de 1.100 en 1.600 meter waardoor veel dalen weer wit gekleurd zullen zijn. De komende week zal het lagedruk gebied de temperaturen blijven bepalen. Weinig zon en kans op sneeuwval. Vooral aan de noord en westkant van het Alpenmassief zal de sneeuwgrens dalen tot in de dalen.

We kunnen ons weer gaan klaarmaken voor sneeuw de komende dagen. Een beeld dat het afgelopen seizoen vooral gedomineerd heeft.

Wij bezochten het skigebied Tignes en het was top!

Bekijk nu de spectaculaire beelden!
24 uur in ...

Nieuw! Alpentour
24 uur in ...

Bekijk het nu op
YouTube

Nieuwsalerts ontvangen?

Schrijf je in