Nieuwsalert per mail ontvangen

WEBCAMS: Verse laag sneeuw in skigebieden vandaag

Wintersportredacteur

Niet alleen in Nederland heeft het gesneeuwd dit weekend. Ook in de Alpen ligt weer een vers laagje. En dat laagje is iets dikker dan hier bij ons. Vandaag valt er sneeuw in een groot deel van de Alpen. De meeste sneeuw valt in Italiaanse skigebieden, maar ook in Oostenrijk en Duitsland werden wintersporters vandaag wakker met een vers laagje sneeuw.

En ook al is het april, ik kan nog steeds genieten van verse sneeuw. Eind deze week breng ik nog even een bliksembezoek aan Oostenrijk en een beetje verse sneeuw is dan altijd fijn. Hoe het er vanochtend uitziet in de Alpen? We doen even een rondje langs de webcams.

Lage sneeuwgrens

Net zoals hier in Nederland is het ook in de Alpen fris. De sneeuwgrens ligt vandaag in Tirol bijvoorbeeld onder de 1000 meter. Dat betekent sneeuw tot in de wintersportdorpen. Veel sneeuw gaat er echter niet vallen in Oostenrijk, slechts enkele centimeters. In Italië zou meer moeten vallen, tot wel 30 centimeter vandaag in de provincie Sondrio. We wachten het af.

Webcambeelden

Op de beelden hieronder van vanochtend zie je al een lekker vers laagje in verschillende skigebieden. Misschien toch nog maar even naar de sneeuw? Voor veel skigebieden is volgend weekend hun sluitingsweekend, dus dan kun je nog even genieten.

Plose (IT)

Kolbensattel (DE)

 

Längenfeld (AT)

Lech (AT)

Montafon (AT)

Nesselwang (DE)

Samnaun (AT)

Silvretta (AT)

Sölden (AT)

Val di Fassa (IT)

Val Gardena (IT)

Ik krijg weer zin om te skiën als ik deze plaatjes zie! 😃

Nieuwsalerts ontvangen?

Schrijf je in