Nieuwsbrief per mail ontvangen

Let op: je moet je aanmelding bevestigen per mail

Wat kost een accommodatie in welk land?

© Skiinformatie.nl

Elke dag het laatste wintersportnieuws

Om de wintersporter meer duidelijkheid te geven over welke prijzen er gehanteerd worden in de Europese skigebieden, heeft Hometogo een onderzoek gedaan naar de kosten van accommodaties. Hierbij zijn de skipasprijzen, km pistes in het skigebied en de kosten van een accommodatie met elkaar vergeleken. De skigebieden van Zwitserland, Oostenrijk, Frankrijk, Italië, Duitsland, Polen, Spanje en Tsjechië zijn meegenomen in het objectieve onderzoek.

Op wintersport gaan is jammer genoeg niet de goedkoopste manier van vakantie vieren. Zo betaal je een hoop geld voor een skipas, accommodatie en eten op de berg. Daarnaast moet er ook rekening gehouden worden met het huren of de aanschaf van materialen, waardoor het prijskaartje hoog uit kan vallen. Toch is het de mooiste week van het jaar waar elke wintersporter naar uit kijkt.

Die prijzen die in de onderstaande infographic zijn weergeven tonen de gemiddelde kosten per overnachting in een vakantiehuis of appartement, gebaseerd op een vierpersoons accommodaties in de week van 19 december t/m 26 december. Zoals verwacht kun je voor een goedkope vakantie het beste naar Polen of Tsjechië gaan en moet je Zwitserland mijden.

HomeToGo_Skivakantie in Europa_tekst

Ook interessant: het aantal Nederlandse wintersporters blijft gelijk.

Nieuwsalerts ontvangen?

Schrijf je in