Nieuwsbrief per mail ontvangen

Let op: je moet je aanmelding bevestigen per mail

Wat de manier waarop je de Dirndl strik draagt betekent

© Skiinformatie.nl

Wintersportredacteur

De Dirndl is net als de Lederhosen traditionele klederdracht in delen van de Alpen. In het skigebied zie je de dames dan ook regelmatig in de outfit voorbij komen. Nu het seizoen met de Oktoberfesten is aangebroken hebben we een stukje belangrijke informatie voor jullie. Wist je namelijk dat de strik van het Dirndl een betekenis heeft? Deze strik zegt namelijk wel het een en ander over een vrouw. 

Je zou het niet zo snel bedenken maar de manier waarop je de strik van je Dirndl schort draagt, verklapt veel over je relatiestatus. Draag je de lus links, rechts, in het midden of achter? Na het lezen van de regels denk je wel even na voordat je je Dirndl strikt.

Dirndl strik

Als je een echte wintersportfan bent, dan kleed je jezelf regelmatig in traditionele Oostenrijkse kleding. Met carnaval bijvoorbeeld: Dirndl aan en gaan. De kans is groot dat je niet nadenkt bij het strikken van je schort, maar misschien moet je dat wel doen. Je wilt toch niet verkeerd overkomen? Om het je tijdens zo’n situatie, makkelijker te maken en misverstanden te voorkomen, hebben we de betekenissen even op een rijtje gezet.

  • Lus links: dit is het teken voor de man om je te benaderen. De lus links betekent namelijk dat je vrijgezel bent. Heb je dus zin in een gezellig babbeltje met de mannen, strik links.
  • Lus recht: links of rechts is een klein verschil, maar je moet je zeker niet vergissen. Als je hem rechts knoopt, of als een dame de lus rechts heeft, is ze samen met iemand of is ze zelfs getrouwd. Best een afgang dus als je denkt even te flirten en haar man staat ineens naast je. Dat terwijl je het zo makkelijk af kon lezen aan hoe de lus geknoopt is.
  • Lus midden voor: dit zegt iets minder over de relationele status van de Dirndldraagster. De traditionele betekenis is dat de vrouw in kwestie maagd is.
  • Lus achter: deze manier van strikken zegt misschien iets over de relationele status. Wanneer een dame de lus namelijk achter heeft kan het zo zijn dat ze een serveerster is, of dat ze een weduwe is. Zeker weten doe je niet dus misschien handig om geen misplaatste opmerkingen te maken.

Wanneer je in Nederland een leuk thema feestje hebt, zullen deze regels niet zo zwaar wegen. Ben je nou in Oostenrijk, Zwitserland of een ander land waar de Dirndl traditie is, denk dan wel even goed na voordat je een move maakt.

Nieuwsalerts ontvangen?

Schrijf je in