Nieuwsalert per mail ontvangen

Voorkom blessures via de test van VeiligheidNL

Jaarlijks raken er veel te veel mensen gewond op wintersport. In Oostenrijk alleen al vielen het afgelopen seizoen 28 doden onder wintersporters en raakten 4.573 personen zwaargewond. En dan trekt seizoen 2011/2012 de gemiddelden nog naar beneden. De zevenjarige gemiddelden liggen op 5.905 zwaargewonden en 38 doden. In Frankrijk bezochten in 2011 140.000 wintersporters de dokter naar aanleiding van een ongeluk op de piste. 

Veel van deze verwondingen zijn te voorkomen door een juiste voorbereiding. Zo moet je de juiste spullen hebben, maar er ook voor zorgen dat je fit genoeg bent om te skiën. Veel Nederlanders zitten dagelijks van 9 tot 5 op een bureaustoel en sporten niet of nauwelijks. Als je dan ineens een week lang op de latten gaat staan is het niet zo gek dat je lichaam gaat protesteren.

In samenwerking met de Nederlandse Ski Vereniging heeft VeiligheidNL een test samengesteld om te testen hoe goed jij bent voorbereid op de skivakantie. Doe hem hier eens en doe je voordeel met de tips die aan de hand van jouw antwoorden worden gegeven.

Ken jij skigebied Engelberg al in Zwitserland?

Wij bezochten het skigebied!
24 uur in ...

Nieuw! Alpentour
24 uur in ...

Bekijk het nu op
YouTube

Nieuwsalerts ontvangen?

Schrijf je in