Nieuwsbrief per mail ontvangen

Let op: je moet je aanmelding bevestigen per mail

VIDEO: zware sneeuwval in Spanje

Sneeuw in het bos en bij het beekje in Morzine

© Skiinformatie.nl

Wintersportredacteur

Niets lijkt er de laatste dagen op dat het nog ergens winters is in Europa, met de vele zonuren waar we van kunnen genieten. Zo ook meer in het zuiden, zoals in Spanje, zou je denken. Toch is het weerbeeld daar heel anders dan je misschien zult denken. In de berggebieden van het land, maar ook in de hoofdstad Madrid, is het bizar veel aan het sneeuwen de laatste dagen. En dat is opmerkelijk!

Zwaarste sneeuwval in Spanje in 20 jaar

Het is inmiddels alweer bijna mei en je zou denken, zeker van zonnige landen als Spanje, dat het daar niets anders dan prachtig weer is. Maar dat het klimaat rare dingen doet de laatste jaren, blijkt nu maar weer eens. In de berggebieden in het noorden en oosten van Spanje, alsook in Madrid, is het de afgelopen dagen flink aan het sneeuwen. Zoveel, dat we kunnen spreken van de zwaarste sneeuwval in Spanje in 20 jaar. Hoe hevig die sneeuwval dan is? Dat kun je in onderstaande video zien.

Code rood

Op woensdag daalde de sneeuwgrens in sommige Spaanse regio’s tot 700 meter en viel er lokaal zo’n 36 cm sneeuw. Er is code rood afgegeven voor verschillende regio’s en gemeenten, waaronder Madrid, maar ook voor diverse plaatsen in Catalonië, Valencia en Andalusië. Wanneer zou het winterse weer plaatsmaken voor een Spaanse sol?

Nieuwsalerts ontvangen?

Schrijf je in