Nieuwsbrief per mail ontvangen

Let op: je moet je aanmelding bevestigen per mail

© Skiinformatie.nl

VIDEO: Ondersteboven in de sneeuw en gered

Wintersportredacteur

De Amerikaanse freeskiër Ahmet Dadali mag van geluk spreken dat hij nog leeft. Tijdens een videoshoot buiten de piste belandde hij ondersteboven in de sneeuw. Zonder hulp van de crew had dit anders afgelopen…

Ongeluk in een klein hoekje

Ahmet Dadali is een 32-jarige Amerikaanse freeskiër, die al even meegaat in de freeride scene. In 2011 kreeg hij namelijk al een IF3 Movie Award voor beste mannelijke skiërs. Tien jaar later is hij nog steeds actief, dus hij heeft de nodige ervaring zou je zeggen. Toch zit een ongeluk in een klein hoekje, laten de beelden zien.

Spannende momenten

In een sprong raakt Dadali een boom, waardoor hij omgedraaid wordt en ondersteboven in de sneeuw terechtkomt. Zijn ski’s steken hulpeloos boven de sneeuw uit en al snel wordt hem duidelijk dat hij er op eigen kracht niet uitkomt. Gelukkig was de crew dichtbij en kon hij binnen enkele minuten geholpen worden. Dadali had echter geen idee of er iemand bij hem in de buurt was en kon enkel hopen op redding. In dit geval loopt het goed af en kan hij met deze video anderen waarschuwen voor onverwachte gevaren buiten de piste.

Nieuwsalerts ontvangen?

Schrijf je in