Nieuwsbrief per mail ontvangen

Let op: je moet je aanmelding bevestigen per mail

VIDEO: Man maakt skilift mét middenstation van LEGO

Wintersportredacteur

Met LEGO kun je heel veel dingen doen. Je kunt er een pistenbully mee bouwen en zelfs een compleet skigebied met skipiste. Als je een beetje handig en creatief bent, dan is het zelfs mogelijk om een compleet werkende gondellift met middenstation te maken. Elias Iten uit Zwitserland is het gelukt.

Een bijzondere hobby

Mannen hebben hobby’s. Sommige mannen hebben bijzondere hobby’s. Elias Iten uit het Zwitserse Luzern is daar een goed voorbeeld van. Van beroep is hij ingenieur en in zijn vrije tijd houdt hij zich graag bezig met LEGO. De beste man heeft een grote passie voor transport en complexe mechanismes. Dit uit hij in allerlei ingewikkelde ontwerpen die hij maakt met LEGO steentjes.

 

Skilift van LEGO

Het heeft even geduurd, maar nu kan hij eindelijk vol trots zijn 3S-lift presenteren. Met meer dan 20.000 LEGO steentjes, 2000 verbindingsstukjes en 36 motortjes heeft Elias de skilift gebouwd. Er hangen 15 gondels aan de kabels en er zijn vier verschillende masten die de kabels ondersteunen. De lift heeft zelfs een middenstation en deze is maar liefst 2 meter lang. Bij de bouw is gebruik gemaakt van allerlei technische snufjes. Benieuwd hoe dat eruitziet? Bekijk de video hieronder.

Wil je meer zien? Bekijk hier het YouTube account van Elias.

Nieuwsalerts ontvangen?

Schrijf je in