Nieuwsbrief per mail ontvangen

Let op: je moet je aanmelding bevestigen per mail

Video: kerstboom in Innsbruck komt uit Fiss

YouTube screenshot

Wintersportredacteur

Elk jaar rond deze tijd worden op pleinen in de steden prachtige kerstbomen opgetuigd. In Innsbruck is dat ook het geval. En de kerstboom op de Landhausplatz dit jaar heeft een mooi verhaal dat op beeld is vastgelegd. De boom komt uit het skidorp Fiss en stond daar al sinds de jaren ’60. Nu was het tijd voor een verhuizing.

Waar komen de kerstbomen vandaan?

Altijd als ik langs zo’n grote kerstboom in de stad loop, vraag ik me af waar de boom vandaan komt. Waar heeft ‘ie gestaan, hoe oud is de boom en wat heeft de boom de afgelopen jaren allemaal doorstaan? En natuurlijk: waarom is juist deze boom gekapt om als kerstboom te worden gebruikt? In de video van de deelstaat Tirol kun je zien waar de boom op de Landhausplatz vandaan komt.

Uit de tuin in Fiss

Om de video goed te begrijpen, moet je een aardig woordje dialect kunnen verstaan. In de video is Toni Illmer uit Fiss aan het woord. Hij vertelt over zijn herinneringen aan de boom die zijn vader in de jaren ’60 meebracht uit het bos en in de tuin plantte. De boom werd alsmaar groter en nu is ‘ie net even te groot geworden. Toni was bang dat de boom op het huis van de buren zou vallen en daarom moest ‘ie weg. De deelstaat Tirol had interesse en zodoende is de boom nu verhuisd naar de Tiroolse hoofdstad. Tip: zet de ondertiteling aan.

Nieuwsalerts ontvangen?

Schrijf je in