Nieuwsbrief per mail ontvangen

Let op: je moet je aanmelding bevestigen per mail

© Skiinformatie.nl

VIDEO: Kat gaat graag met baasje mee de piste op

Wintersportredacteur

Zoals je laatst al kon zien, zijn ook veel dieren gek op sneeuw en pistes. Gary de kat is daar absoluut geen uitzondering op. Samen met zijn baasje is hij regelmatig in het Canadese skigebied Naksika te vinden. Voor een heerlijke afdaling draait het dier z’n pootjes niet om!

Skiën met Gary

De meeste katten zijn niet zo’n fan van kou en sneeuw. Een kat op de pistes is dus best wel bijzonder. Toch kan het bijna niet anders met een baasje dat werkzaam is in het skigebied. Dan moet je bijna wel. Het heeft even geduurd om Gary aan de sneeuw en kou te laten wennen, maar inmiddels wil het dier niks anders meer. In een lekkere warme jas en met een skibril op zijn hoofd daalt hij met liefde van de pistes af. Uiteraard bindt hij zelf de latten niet onder, maar gaat de kat veilig mee op de schouders van z’n baasje.

Tips voor skiën met je kat

Het baasje van Gary heeft al heel wat vragen ontvangen over het skiën met zijn kat en hoe dit zo gekomen is. Daarom heeft hij in onderstaande Instagrampost een aantal tips gedeeld. Ten eerste kost het behoorlijk wat tijd en vertrouwen om je kat te laten wennen aan de sneeuw, kou en het skiën. Dat is niet in een jaar gedaan. Ten tweede is het erg belangrijk dat je zelf goed kunt skiën en dat je het niet lastig vindt om iets zwaars op je schouders mee te dragen. Ten derde moet je rustig aan beginnen. Geen zwarte, maar blauwe pistes en korte stukjes. Tot slot moet ook het skigebied het eens zijn met je plannen.

Bekijk ook zeker even de rest van zijn foto’s op Instagram. Wij zijn fan!

Nieuwsalerts ontvangen?

Schrijf je in