Nieuwsbrief per mail ontvangen

Let op: je moet je aanmelding bevestigen per mail

Vernieuwingen in Davos Klosters: deze projecten zijn nu aan de gang

© Skiinformatie.nl

Wintersportredacteur

In Davos Klosters is het op dit moment volop zomer, maar er wordt ook alvast toegewerkt naar de winter van 2023/2024. In veel skigebieden is het in zomer de tijd voor vernieuwingen en ook in Davos Klosters wordt er flink gewerkt. Tal van projecten zijn aan de gang, waarvan de resultaten komende winter al te zien zijn! Dit gebeurt er allemaal in het Zwitserse skigebied.

Vernieuwingen 2023/2024 in Davos Klosters

Van revisie werkzaamheden aan een gondel tot het realiseren van een nieuwe piste en het verbeteren van de duurzaamheid, in het skigebied Davos Klosters staan er flink wat vernieuwingen op het programma. Ook komende winter zul je een aantal aanpassingen zien in het skigebied. Wat er allemaal gaat gebeuren?

Nieuwe dalafdaling op de Jakobshorn

Een van de vernieuwingen in Davos Klosters is een nieuwe piste. Van de top van de Jakobshorn tot in het dal wordt een nieuwe dalafdaling gerealiseerd. De nieuwe piste komt tussen het dalstation van de Usser Isch langs de Carjöler skilift naar de Bolgen. Het doel van de nieuwe piste? Het verminderen van de drukte op de huidige dalafdaling. De nieuwe piste wordt iets steiler en daardoor uitdagender. De gevorderde skiërs en snowboarders kunnen in de toekomst de nieuwe afdaling van de Jakobshorn nemen.

Waterkracht op de Rinerhorn

Ook wordt er gebouwd bij de Rinerhorn in Davos Klosters. Bij het dalstation van de Rinerhorn kan er vanaf komende winter stroom gegenereerd worden uit waterkracht. Er wordt een nieuw krachtwerk gebouwd waarmee neerslag, smeltwater en het overschot uit de Riberbach en Leiderbach wordt opgevangen. In het Nülli stuwmeer komt al dit water terecht, in de krachtcentrale wordt de energie van het water omgezet in elektrische energie. Deze hernieuwbare energie wordt gebruikt in het skigebied voor sneeuwkanonnen, verwarming en de liften. Na oplevering, komende winter, moet de nieuwe centrale zo’n 1.2 gigawattuur per jaar opwekken. Vanaf dan kunnen bezoekers het nieuwe krachtwerk ook bezoeken!

Pistes in Davos op de Parsenn

Zonne-energie op de berg

Qua verbetering van de duurzaamheid in het skigebied wordt ook het zonnestelsel op de berg uitgebreid in Davos Klosters. In de zomermaanden worden systemen geïnstalleerd die extra stroom opwekken. Op bestaande gebouwen op de berg en in het dal worden zonnepanelen geplaatst. Onder andere bij het dalstation van het tweede deel van de Jakobshornbahn en bij de Weissfluhjoch kun je komende winter nieuwe zonne-energie systemen vinden.

Renovatie Rinerhorn gondel

Een immens project dat deze zomer begonnen is, is de revisie van de Rinerhorn gondel. Deze lift uit 1987 wordt in drie fasen helemaal vernieuwd. De eerste fase is in april begonnen en dit hele project zal tot 2027 duren. De vernieuwingen vinden telkens in het voorjaar plaats en hierdoor hoeft de gondel niet uit bedrijf in de wintermaanden. Met deze update is de gondel weer veilig en gereed om nog tot 2049 in bedrijf te blijven. Met deze investering van 3 miljoen Zwitserse frank kunnen bezoekers zowel in de zomer als in de winter weer comfortabel en veilig de berg op.

Fase 1: berg- en dalstation

De eerste stap is om de mechanica en aandrijving van het dal- en bergstation van de Rinerhorn gondel te vernieuwen. Alle gondels worden van de kabelbaan gehaald en in een periode van 8 weken worden verschillende onderdelen aangepakt. Zo worden onder andere de remmen vernieuwd en de aandrijving gecontroleerd.

Fase 2: elektra

Volgend voorjaar wordt de elektra van de gondel aangepakt. Naast de motor worden ook andere besturingssystemen vernieuwd. Ook deze werkzaamheden zullen zo’n 8 weken duren.

Fase 3: gondels

De laatste stap is de meest zichtbare voor de wintersporters. De gondels worden van binnen namelijk helemaal opnieuw bekleed. Daarnaast worden de 64 gondels ook aan de buitenkant opnieuw geschilderd en zullen er weer als nieuw uitzien. De kapotte of versleten delen van de gondels worden vervangen.

Ook interessant: Gouden gondel voor Zwitserse wereldkampioene in Davos Klosters

Nieuwsalerts ontvangen?

Schrijf je in