Nieuwsbrief per mail ontvangen

Let op: je moet je aanmelding bevestigen per mail

Vernieuwing van de skischoen: alles over de BOA-sluiting

© Salomon

Wintersportredacteur

Er is een grote ontwikkeling voor de skischoen! In plaats van de schnallen die je gewend bent, is er nu de BOA-sluiting. Nadat deze speciale sluiting al gebruikt wordt voor onder andere fiets-, golf- en snowboardschoenen, is deze nu ook geïntroduceerd voor skischoenen. Verschillende merken komen ermee op de markt. Alles over de BOA-sluiting lees je in dit artikel!

Wat is een BOA?

De BOA-sluiting is een draaiknop waarmee je een metalen kabel langzaam strakker maakt. Met de draaiknop kun je de skischoen stapsgewijs strakker of losser maken. Het is een erg makkelijke manier van de skischoen sluiten of openen. De sluiting zit op de wreef van de voet en controleert alleen de sluiting van de skischoen op de voet. Boven op de enkel zitten bij de meeste modellen wel nog een of twee schnallen. Verschillende bekende skimerken die skischoenen met de BOA-sluiting aanbieden zijn Salomon, K2 en Fischer.

Voordelen van deze nieuwe sluiting

Een voordeel van de BOA-sluiting is dat er niet één drukpunt is, de druk wordt verdeeld over de hele voet tijdens het skiën. Zo creëer je je eigen perfecte pasvorm en voorkom je eventueel drukpunten. En deze betere pasvorm zorgt voor meer contact en dus meer controle over je ski’s. Daarnaast kun je de skischoen zo strak of losmaken als je zelf wilt. Je bent niet afhankelijk van stukjes en verdeling van de schnallen op de skischoen. Ook is de BOA-sluiting erg makkelijk in gebruik. Geen gedoe, met maar een klein beetje kracht en één handeling ben je zo klaar voor de piste.

BOA-sluiting is beschikbaar bij DAKA

Bij DAKA is een skischoen met deze gloednieuwe sluiting al verkrijgbaar. In het assortiment heeft de wintersportspecialist de Salomon S/Pro Supra BOA (unisex) en de Salomon S/Pro Supra Boa 105 (dames) skischoenen. De lengte van de unisex schoen is beschikbaar in drie verschillende maten: 26,5, 27,5 en 28,5. Dit komt grofweg neer op de schoenmaten 41 tot en met 45. De dames versie van de Salomon skischoen met BOA-sluiting is verkrijgbaar in vijf maten: 23,5, 24,5, 25,5, 26,5 en 27,5. Deze maten kun je zien als schoenmaten 37 tot en met 43. De leestmaat van beide skischoenen is 100 mm bij de maat 26/26,5. Iedere centimeter dat de schoen groter of kleiner wordt, verandert de leestmaat 2 millimeter. Naast de BOA-sluiting heeft de skischoen ook een klittenband en twee schnallen.

Lees ook: Skischoenen met BOA-sluiting: verschillende modellen en merken

Nieuwsalerts ontvangen?

Schrijf je in