Nieuwsbrief per mail ontvangen

Let op: je moet je aanmelding bevestigen per mail

Skischoenen met BOA-sluiting: verschillende modellen en merken

© DAKA

Wintersportredacteur

De BOA-sluiting is dé nieuwe innovatie van de skischoen. Verschillende merken komen met nieuwe versies van hun skischoenen op de markt. Deze vernieuwde sluiting is gemaakt van een draaiknop die een metalen kabel strakker of losser maakt. Ben je geïnteresseerd in BOA skischoenen? We zetten er een paar voor je op een rijtje!

Wat is de BOA-sluiting?

De BOA-sluiting is een draaiknop waarmee je een metalen kabel langzaam strakker maakt. Met de draaiknop kun je de skischoen stapsgewijs strakker of losser maken. Het is een erg makkelijke manier van sluiten of openen van de skischoen. De sluiting zit op de wreef van de voet en controleert alleen de sluiting van de skischoen op de voet. Boven op de enkel zitten bij de meeste modellen wel nog een of twee schnallen. Je kunt de sluiting herkennen van golf- skeeler- of snowboardschoenen, daarvoor worden ze al jaren gebruikt.

› Lees hier alles over de BOA-sluiting

Skischoenen met BOA-sluiting van bekende merken

Verschillende bekende skimerken die skischoenen met de BOA-sluiting aanbieden zijn Salomon, K2, Atomic en Fischer. De modellen zijn inmiddels gepresenteerd voor het volgende skiseizoen 2023/2024. Alleen de Salomon BOA skischoenen kun je op dit moment al bestellen. Ben je geïnteresseerd in de skischoenen van de andere merken? Dan moet je nog even geduld hebben!

1. Salomon skischoenen met BOA-systeem

Naast de BOA-sluiting heeft deze Salomon skischoen ook een band met klittenband en twee schnallen. Er zijn twee modellen van de Salomon skischoen met BOA, eentje voor dames en unisex. Beide modellen zijn modern en hebben een simpel, maar klassiek design. De unisex variant bestaat uit een kleurensamenstelling van oranje, grijs en zwart en de dames BOA skischoen is voornamelijk zwart en grijs met een kleine roze touch. De skischoenen zijn ook uitgevoerd met latexschuim, de Salomon 3D Instep Shell en 3D Custom Shell HD-warmtevorming.

2. K2 BOA-sluiting skischoenen

Andere skischoenen met het hypermoderne BOA-systeem zijn die van K2. Ook bij deze skischoen is het onderste gedeelte gesloten door de BOA-sluiting. Daarnaast is de skischoen uitgerust met een verstelbare pasvorm, gelijkmatige drukverdeling en een hielsteun. K2 heeft twee modellen met de BOA-skisluiting in het assortiment. Een model voor heren en eentje voor dames. De skischoen voor de heren is een combinatie van blauwtinten en wit. De variant voor dames is wit met wat zwarte en bruine details.

Op dit moment zijn de BOA skischoenen van K2 nog niet te koop. Via de website kun je je inschrijven voor de nieuwsbrief om op de hoogte gehouden te worden.

3. Skischoenen met BOA van Atomic

Voor seizoen 2023/2024 presenteert ook Atomic twee modellen met BOA-sluiting. Bij Atomic zijn dit de Atomic Hawx Ultra XTD 130 en Hawx Ultra XTD 115 W. Dit zijn aangepaste schoenen uit de al bestaande Hawx-lijn. Deze skischoenen staan bekend als combinatie tussen all-mountain skischoenen en freeride schoenen. Ook is de skischoen erg goed passend voor mensen met smalle voeten. Er is zowel een dames als een heren model van de skischoen. Het model voor de dames is de Hawx Ultra XTD BOA 115 W, de Hawx Ultra XTD BOA 115 W is speciaal voor heren.

Beide skischoenen zijn vanaf het seizoen 2023/2024 beschikbaar.

4. Fischer skischoenen met BOA-sluiting

Fischer heeft al meerdere toerski’s met BOA-sluiting in het assortiment. De collectie is nu uitgebreid met nog vier modellen skischoenen met BOA-sluiting. Dit zijn de Fischer RC4 MV 130 BOA, Fischer RC4 MV 120 BOA, Fischer RC4 MV 105 BOA en Fischer RC4 Pro MV 130 BOA. Wat naast de BOA-sluiting ook bijzonder is aan deze skischoenen, is de volledig aanpasbare Zipfit-binnenschoen. Deze is gemaakt met onder andere kurk en is bijzonder duurzaam op lange termijn. Voldoende circulatie naar de tenen en een hielvergrendeling zijn gegarandeerd.

Deze skischoenen zijn nog niet verkrijgbaar. Fischer heeft de modellen voor het seizoen 2023/2024 geïntroduceerd. Meer informatie zal met de tijd komen. De hele collectie kun je op de website bekijken.

Nieuwsalerts ontvangen?

Schrijf je in