Nieuwsbrief per mail ontvangen

Let op: je moet je aanmelding bevestigen per mail

Vergeet niet te smeren op de piste!

Elke dag het laatste wintersportnieuws

Het zal geen enkele wintersporter zijn ontgaan: de sneeuw viel de laatste weken niet zo graag uit de lucht. De temperaturen waren te hoog waardoor de sneeuw uitbleef. Wonderen werden verricht met sneeuwkanonnen en kunstsneeuw. Ondanks al het werk waren er toch veel wintersporters in mineur. Onterecht, want wat dacht je van de zon die maar al te graag schijnt in deze laatste dagen van 2015. Het is zonnig op de pistes en dus vindt Summit Travel het de hoogste tijd dat we ons verdiepen in zonbescherming tijdens de wintersport.

Genieten
Voor iedere zonaanbidder onder ons zijn de temperaturen die nu in de Alpen heersen ideaal. Je mag die extra fleecetrui in de koffer laten zitten en je wordt overladen met zon. Na een afdaling is het werkelijk genieten geblazen op een terrasje. Maar echt genieten betekent ook goed smeren. Want op de berg is meer Uv-straling en dus meer gevaar.

Risico
Hoog in de bergen is de straling van de zon groter en reflecteert de zon op de sneeuw. Daarnaast heeft, hoe gek het ook klinkt, schone lucht invloed op de Uv-straling. Stofdeeltjes houden namelijk een deel tegen. Aangezien in de bergen de lucht zeer zuiver is, zijn de stofdeeltjes hier zo miniem dat de Uv-straling groter is. Maar niet alleen als de zon duidelijk schijnt, moet je smeren. Als het bewolkt is, heeft de Uv-straling invloed op jouw huid. Er is dus geen enkel excuus om je niet in te smeren.

Factor
Welke factor je het beste kunt gebruiken, heeft te maken met je huidtype. Doorgaans is factor 30 prima voor een zonnige skidag. Tover ongeveer om de twee uur je zonnebrand tevoorschijn om een nieuwe laag aan te brengen, dan ben je verzekerd van een goede bescherming. Voor een advies op maat kun je uiteraard altijd langs de drogist of apotheek.

Finishing touch
Niet alleen je gezicht heeft bescherming nodig, ook je lippen kunnen schade oplopen als je ze niet beschermt. Wat je dus nodig hebt, is crème en een lippenbalsem. Handig is om deze te combineren in een zogenoemde combisticks, die door het formaat altijd in je jaszak passen. Een nadeel is wel dat deze vaak niet voorzien zijn van een hoge factor. Je kunt uiteraard ook los van elkaar kiezen voor crème en lippenbalsem. Verstandig is om de zonnebrand niet (te lang) in je winterjas te stoppen, het kan namelijk bevriezen.

Vergeet je zonnebril niet, want ook je ogen staan bloot aan UV-straling.

Ps. Wees gerust de koude temperaturen komen er weer aan! Lees hier wanneer dat gaat gebeuren!

Nieuwsalerts ontvangen?

Schrijf je in