Nieuwsalert per mail ontvangen

Verdwaalde wintersporter maakt kampvuur met snowboard

Wintersportredacteur

Een 31-jarige Amerikaanse snowboarder verdwaalde maandag in skigebied Obertauern. Hij wist de bergredding te alarmeren, maar deze konden hem vanwege het slechte weer niet bereiken. Om warm te blijven besloot de man daarom een kampvuur te maken met zijn snowboard. 

Verdwaald door slecht weer

Afgelopen maandag was de Amerikaanse man aan het snowboarden aan de noordkant van de Seekarspitze. Door slecht zicht en harde wind raakte hij de weg kwijt en kwam hij terecht in een steile geul, op 1700 meter hoogte.

Hij wist de bergredding te alarmeren, maar vanwege hoog lawinegevaar en slechte weersomstandigheden, konden zij de snowboarder niet met helikopters bereiken. Uiteindelijk is een team van negen hulpverleners en een Alpinist naar de man geklommen. Hij was ongedeerd, maar behoorlijk geschrokken.

Kampvuur met snowboard

Je kunt je voorstellen dat wachten op hulp in deze omstandigheden behoorlijk zwaar was. Om warm te blijven besloot de man daarom een kampvuur te maken met zijn snowboard en wat takken van bomen. Een wijs besluit, want het heeft ruim 6 uur geduurd, voordat hij gered kon worden.

Nieuwsalerts ontvangen?

Schrijf je in