Nieuwsalert per mail ontvangen

Verbinding Fieberbrunn met Saalbach-Hinterglemm-Leogang stap dichterbij

De verbinding tussen de Bergbahnen Fieberbrunn en het Skicircus Saalbach-Hinterglemm-Leogang komt steeds dichterbij. De gemeenteraad in Fieberbrunn stemde onlangs voor een bijdrage van 3,5 miljoen euro om de aansluiting te kunnen bekostigen. Maandag stemt het bureau voor toerisme van het Pillerseetal over de verbinding.

Dat de verbinding tussen de twee skigebieden geld ging kosten was bekend. De kosten voor het samenbrengen van Fieberbrunn en het Skicircus worden geschat op ongeveer 18 miljoen euro. Hoeveel de gemeente Fieberbrunn aan de verbinding uit zou moeten geven was nog niet duidelijk en is uitgezocht door een projectteam. Het resultaat: gedurende 20 jaar betaalt de gemeente Fieberbrunn jaarlijks 175.000 euro, wat uitkomt op een totaalbedrag van 3,5 miljoen euro. Met deze getallen heeft de gemeenteraad ingestemd.

Al jaren wordt aan de verbinding gewerkt. Fieberbrunn verwacht door de koppeling met het Skicircus meer gasten te ontvangen en daardoor meer reuring in het dorpje te creëren. Een definitief akkoord laat nog even op zich wachten, maar de verbinding komt dichterbij. De bedrijfsleider van het bureau voor toerisme van het Pillerseetal gaf aan de vergadering maandag met een goed gevoel in te gaan.

Wij bezochten het skigebied Tignes en het was top!

Bekijk nu de spectaculaire beelden!
24 uur in ...

Nieuw! Alpentour
24 uur in ...

Bekijk het nu op
YouTube

Nieuwsalerts ontvangen?

Schrijf je in