Nieuwsbrief per mail ontvangen

Let op: je moet je aanmelding bevestigen per mail

© Skiinformatie.nl

Verbier vervangt oude Mèdran I voor moderne 10-persoons gondel

Wintersportredacteur

Na ruim 37 jaar trouwe dienst zijn de gondeltjes van de 6-persoons Mèdran I in Verbier met pensioen gegaan. De oude gondellift wordt de aankomende maanden vervangen door een moderne, 10-persoons variant. En dat niet alleen, er komt ook een compleet nieuw dal- en bergstation. Wintersporters genieten aankomende winter niet alleen van meer comfort, maar ook van meer snelheid en capaciteit.

Het skigebied heeft de oude gondeltjes inmiddels ontmanteld en is druk bezig met de eerste bouwwerkzaamheden van de nieuwe Mèdran IV gondel. Als alles volgens plan verloopt, kunnen wintersporters er tijdens skiseizoen 2021/2022 al gebruik van maken.

Nieuwe Mèdran IV gondel in Verbier

Al jaren brengt de Mèdran I wintersporters van Verbier op 1500 meter hoogte naar Les Ruinettes op 2200 meter hoogte. Vanwege een dringende behoefte aan meer capaciteit en een betere technologie is besloten de oude 6-persoons gondel te vervangen door een moderne, 10-persoons variant. Het skigebied is nog open tot 18 april, maar de oude gondeltjes zijn inmiddels al van de kabel gehaald. In de aankomende maanden wordt er hard gewerkt aan de bouw van de nieuwe Mèdran IV en het nieuwe dal- en bergstation. Het plan is om de 10-persoons gondel in december 2021 te openen voor wintersportpubliek.

Specificaties nieuwe Mèdran IV gondel in Verbier

Meer snelheid, een hogere capaciteit en een opvallend rood design. Dat is wat je onder andere van de nieuwe 10-persoons Mèdran IV gondel in Verbier kunt verwachten. Benieuwd naar alle cijfers? We hebben de specificaties voor je op een rijtje gezet, inclusief een visual van de gondels en het nieuwe dalstation.

  • Soort lift: gondel
  • Aantal personen per stoeltje: 10
  • Hoogte dalstation: 1500 meter
  • Hoogte bergstation: 2200 meter
  • Lengte traject: 1180 meter
  • Snelheid: 6 meter per seconde
  • Duur rit: +/- 5 minuten
  • Capaciteit: 3200 personen per uur
  • Fabrikant: Graventa

Wintersport in Verbier

Het mondaine en levendige wintersportdorp Verbier is het bruisende hart van het skigebied Les 4 Vallées. Het charmante dorp met veelal traditionele chalets ligt op een zonnig plateau in de bergen en biedt toegang tot een uitgestrekt skigebied met meer dan 400 km aan pistes en zo’n 100 skiliften. Een van de grootste skigebieden van Zwitserland dus. Het hoogste punt dat je hier op ski’s kunt bereiken is de 3330 meter hoge Mont-Fort. Absoluut de moeite van een bezoek waard: vanaf hier geniet je van een panoramisch uitzicht op een aantal bekende Alpentoppen, als de Mont-Blanc en Matterhorn.

Wintersporters van alle leeftijden en niveaus vinden in Les 4 Vallées meer dan voldoende mogelijkheden voor een fijne vakantie in de sneeuw. Beginners kunnen uren oefenen op de brede blauwe hellingen en gevorderden kunnen prachtige tochten skiën. Het gebied is ook een paradijs voor freeriders en biedt vele mooie off-piste routes. Er is altijd wel een fijne berghut te vinden en ook buiten het skiën om is er genoeg te doen. Van rodelen en winterwandelen tot een drankje drinken in de après-ski. Ook zelf zijn we in het skigebied geweest. Onze tips bekijk je hier.

Nieuwsalerts ontvangen?

Schrijf je in