Nieuwsalert per mail ontvangen

Veel wintersporters vanavond al de weg op

Door de berichten van de ANWB, dat het druk gaat worden aankomende vrijdag en zaterdag op de weg, gaan veel wintersporters vanavond al de weg op. In Duitsland wordt voorspeld dat het een chaos gaat worden op de snelweg. Dit jaar vallen de vakanties van Duitsland en Nederland precies gelijk. Dit zorgt er voor dat alle wintersporters over de zelfde snelwegen naar Oostenrijk moeten. Veel scholen hebben de kinderen ook vrij gegeven op vrijdag, waardoor veel gezinnen vanavond vertrekken en dan een overnachting inlassen halverwege de reis. De populairste route Köln – Frankfurt  – Nürnberg – München (A3) zal overvol staan, zeker tussen Frankfurt en Nürnberg.
Daar zijn nog steeds wegwerkzaamheden rondom Würzburg en dat is een garantie voor lange vertragingen.De omweg via Stuttgart is een goed alternatief in de naseizoenen van de winter. De A8 is weliswaar druk, maar bijlange na niet zo druk als de A3.

Maar rondom de krokusvakantie zijn files hier niet uitgesloten. Het gaat super druk worden en meerdere mensen hebben tegenwoordig een navigatiesysteem die files vermijden. Het zal dus op alle wegen druk zijn. Zorg er dus voor dat je genoeg eten en drinken in de auto hebt zodat je een lange file kan overleven….

Succes!

Wij bezochten het skigebied Tignes en het was top!

Bekijk nu de spectaculaire beelden!
24 uur in ...

Nieuw! Alpentour
24 uur in ...

Bekijk het nu op
YouTube

Nieuwsalerts ontvangen?

Schrijf je in