Nieuwsbrief per mail ontvangen

Let op: je moet je aanmelding bevestigen per mail

Van hittegolf naar herfsttemperaturen met kans op sneeuw

© Skiinformatie.nl

Wintersportredacteur

Na volgende week is de zomervakantie officieel voorbij. Dat moet ook Koning Winter denken. Na het noodweer van gistermiddag en vannacht kan het vandaag in delen van de Alpen nog zeer warm en zonnig zijn, maar na het weekend koelt het flink af. Maandag is er op hoogte zelfs kans op verse sneeuw.

Eerst nog even zon en zomer

De laatste dagen van grote hitte in de Alpen zijn aangebroken. Vandaag kan het kwik plaatselijk nog meer dan 30 °C aantikken en is het op 2000 meter hoogte tussen 16 °C en 20 °C, maar daar komt snel verandering in. In de aanloop naar een koufront passeren aan de noordkant van de Alpen op zaterdagochtend de eerste hevige regen- en onweersbuien. In het zuidoosten blijft het het langst mooi. Op zondag verslechtert het weer, maar plaatselijk, vooral in het zuidoosten, kan de zon nog goed schijnen en kan het opnieuw ruim 30 °C worden.

Vanaf maandag kans op sneeuw

Op maandag slaat het weer pas echt om. De temperatuur daalt gemiddeld 15 °C in vergelijking met de afgelopen dagen en op hoogte neemt de kans op sneeuw toe. Vanaf 2000 tot 2500 meter hoogte kan op maandag en dinsdag een vlok sneeuw vallen. Volgens de eerste voorspellingen een centimeter of 10. Uiteraard is niks zo veranderlijk als het weer, dus we houden je uiteraard op de hoogte. Wij hopen stiekem op winterse webcams maandag.

Mocht er sneeuw vallen dan heeft dit nog geen betekenis voor komend seizoen. Als het kwik weer stijgt is alles snel weggesmolten. Ondanks dat blijft het genieten om ernaar te kijken!

Nieuwsalerts ontvangen?

Schrijf je in