Nieuwsbrief per mail ontvangen

Let op: je moet je aanmelding bevestigen per mail

© T. Loubere, OT Val Thorens

Val Thorens ontwikkelt samen met apotheek handalcohol met Génépi

Wintersportredacteur

Daar waar we voorheen nooit zonder Labello of pakje kauwgum de deur uitgingen, is nu een flesje handalcohol onmisbaar. Na corona zullen we de penetrante alcoholgeur nog lang herinneren. Het idee van Val Thorens, dat ze in samenwerking met de lokale apotheek hebben ontwikkeld, is dan ook geniaal. Handalcohol die ruikt naar het bekende drankje Génépi.

En nee, die is uiteraard niet bedoeld om op te drinken! 😉

Génepi

Wie wel eens op wintersport in Frankrijk is geweest, heeft vast Génépi gedronken. Daar waar de Oostenrijksers graag een glaasje Schnapps op tafel zetten, is dat hier vaak een glaasje van deze traditionele kruidenlikeur. Als aperitief, maar ook als digestief na de maaltijd. De likeur wordt gemaakt van het plantje Genus Artemisia en smaakt overal anders. Het plantje is vrij zeldzaam en voor het plukken ervan zijn strenge regels opgesteld. Als je dit illegaal doet, kun je er zelfs een gevangenisstraf voor krijgen.

Handalcohol met Génépi

Dat Génépi niet alleen maar lekker is om op te drinken, bewijst Val Thorens. De liften zijn hier helaas al maanden gesloten en het ziet er niet naar uit dat hier snel verandering in komt. Uiteraard zit het skigebied niet stil en gebeurt er op de achtergrond van alles. Wat van de zomer eigenlijk als grap ontstond tijdens een brainstormsessie, is inmiddels uitgegroeid tot een echt product. De VVV heeft in samenwerking met de lokale apotheek een eigen handgel ontwikkeld met een wel heel bijzondere geur: Génépi. De flesjes zijn helaas niet te koop, maar iedereen die in Val Thorens komt kan zich straks, zo lang de voorraad strekt, met deze heerlijk geurende handalcohol ontsmetten.

Nieuwsalerts ontvangen?

Schrijf je in