Nieuwsbrief per mail ontvangen

Let op: je moet je aanmelding bevestigen per mail

Val Gardena verkozen tot beste skiresort van Italië

© Skiinformatie.nl

Wintersportredacteur

Wintersportbestemming Gröden – Val Gardena is wederom verkozen tot beste skiresort van Italië. Bij de World Ski Awards kon Val Gardena voor de achtste achtereenvolgende keer met de titel aan de haal gaan. Geen wonder, wanneer je weet hoe fijn de pistes, de gastronomie en de uitzichten hier zijn!

Titelhouder sinds 2014

De World Ski Awards zijn een soort oscars voor skibestemmingen. Sinds 2014 is de titel van ‘best skiresort van Italië’ onafgebroken naar Val Gardena gegaan. Alleen in 2013 moest Val Gardena zijn meerdere erkennen in Cortina d’Ampezzo. Andere genomineerden voor de award van 2021 waren 3 Zinnen Dolomites, Cervinia, Cortina d’Ampezzo, Courmayeur Mont Blanc, Madonna di Campiglio, Seiser Alm en Sestriere. Val Gardena is verkozen op basis van de mening van diverse prominente wintersporters in combinatie met de stemmen die bijna een miljoen wintersporters van over de hele wereld hebben uitgebracht.

Val Gardena is trots

Ambros Hofer, de huidige directeur van DOLOMITES Val Gardena Marketing is maar al te trots op de onderscheiding: “Het feit dat we sinds 2014 deze titel kunnen verdedigen, is voor ons een duidelijk teken dat de weg die wij jaren geleden zijn ingeslagen de juiste was. Een grote erkenning voor iedereen die in Val Gardena in het toerisme werkt.” Tot beste skigebied van de wereld werd Val Gardena niet verkozen, die eer is weggelegd voor het Zwitserse Verbier. In Frankrijk werd Val Thorens wederom verkozen tot beste skiresort.

Nieuw in Val Gardena 2021/2022

Om een award als deze binnen te slepen moet een skigebied voortdurend in ontwikkeling blijven. Zo werden er dit seizoen twee nieuwe afdalingen geopend. De Pilat-piste van Alpe di Siusi naar Ortisei en de zwarte ‘La Ria’ piste op de Dantercepies. Ook het project van The Legendary 8, acht legendarische pistes, is voltooid. Sinds deze winter kun je het skiën van acht legendarische pistes tracken op je telefoon. Als je alle pistes hebt geskied kun je bij het VVV een diploma en een aandenken krijgen.

Hoteltip: Hotel Digon

Op wintersport naar Val Gardena? Hotel Digon is een tip! Je verblijft hier op een heuvel boven Ortisei en aan de voet van de Seiser Alm, te midden van de schitterende bergwereld van de Dolomieten. Dit fijne 3-sterren superior hotel heeft alles in huis voor een fijn verblijf. De sfeer is huiselijk en genieten is van groot belang. Ondanks de rustige ligging sta je zo op de latten dankzij de gratis privépendeldienst.

Nieuwsalerts ontvangen?

Schrijf je in