Nieuwsbrief per mail ontvangen

Let op: je moet je aanmelding bevestigen per mail

Nieuw in Val Gardena vanaf skiseizoen 2021/2022: La Ria en de Pilat

nieuwe piste Val Gardena

© DOLOMITES Val Gardena / Gröden

Wintersportredacteur

Goed nieuws voor Val Gardena-liefhebbers! Komende winter gaan er in Val Gardena twee nieuwe pistes open. Vooral de gevorderde skiërs zullen blij zijn met dit nieuws, want het worden uitdagende afdalingen. La Ria en de Pilat, zoals de pistes gaan heten, zullen het aantal pistekilometers van Val Gardena doen uitbreiden. Dat betekent nóg meer skiplezier in het skigebied.

De twee nieuwe afdalingen zullen vanaf het skiseizoen van 2021/2022 geopend zijn voor iedereen.

La Ria

Nieuwe en uitdagende pistes, de droom van elke skiliefhebber. Komende winter wordt dit werkelijkheid in Val Gardena. De eerste van de twee nieuwe pistes heet La Ria, oftewel ‘gemeen’ in het Ladinisch. En of deze naam toepasselijk is, want de afdaling heeft een hellingspercentage van maar liefst 52%. La Ria begint op een hoogte van 1985 meter en eindigt op 1675 meter. De piste is lekker breed, 1110 meter lang en begint op een zonnig plateau. Heerlijk als je nog even van de zon wilt genieten voor je je aan deze afdaling waagt. Na twee steile stukken eindig je op een prachtige alm. Een absolute aanrader voor iedereen die komende winter naar Val Gardena gaat.

De Pilat

De tweede nieuwe piste in Val Gardena heet de Pilat. Deze voormalige off-piste afdaling wordt komende winter geprepareerd tot een spectaculaire rode afdaling door het bos. Je begint op de Seiser Alm op 2005 meter hoogte en skiet met uitzicht op Val Gardena door naar Ortisei tot op 1227 meter. De overige cijfers van deze afdaling zijn ook niet mis. Met een lengte van bijna 5 km (4703 meter) en maximaal hellingspercentage van 60% is ook dit een afdaling voor op je lijstje.

De nieuwe Pilat piste (© DOLOMITES Val Gardena Marketing)

Wintersport in Val Gardena

Val Gardena is een van de meest populaire skigebieden in Zuid-Tirol en telt 175 km aan pistes. Het grootste gedeelte hiervan is rood, maar ook aan blauwe en zwarte pistes geen gebrek. Er is voor ieder wat wils dus! Het skigebied is onderdeel van Dolomiti Superski, dat met 1200 km pistes de grootste skiregio ter wereld is. Alle skigebieden in deze regio zijn met één skipas toegankelijk. Een tip voor je wintersport in Val Gardena is het skiën van de Sella Ronda. Deze 40 kilometer lange tocht, die ook voor minder ervaren wintersporters makkelijk te doen is, kun je afleggen in twee richtingen: groen of oranje. Ook de Seiser Alm is favoriet bij veel wintersporters vanwege het prachtige uitzicht en de zonnige pistes. Voor een pauze is er altijd wel plek in een knusse berghut en voor kinderen is er ook genoeg mogelijk. Skiën kan hier doorgaans van begin december tot midden april. Meer tips voor een wintersport in Val Gardena lees je in het artikel hieronder.

Nieuwsalerts ontvangen?

Schrijf je in