Nieuwsbrief per mail ontvangen

Let op: je moet je aanmelding bevestigen per mail

Update uit Winterberg: zo is het in de voorjaarsvakantie

Foto van: Marcel De Bruijn

Wintersportredacteur

Hoe het nu, tijdens een van de belangrijkste periodes van de winter, is in Winterberg? We laten het je zien. Ondanks de voorjaarsvakantie is het rustig bij de skiliften in Winterberg. Dit heeft hoogstwaarschijnlijk te maken met de lenteachtige temperaturen van dit moment. De sneeuwmachines (die ook bij hoge temperaturen sneeuw kunnen maken) draaien dag en nacht om eventuele gaten op te vullen in het steeds dunner wordende sneeuwdek.

De actuele stand in Winterberg

Op dit moment zijn dagelijks de meeste hoofdpistes in Winterberg geopend. Marcel van Winterbergbus.nl stond gisteren op de piste in het Sauerland en laat weten dat zowel Poppenberg en Rauher Busch gewoon geopend zijn. Ook vandaag draaien er tien liften en kun je skiën van vijf kilometer aan pistes. Op de Kappe piste ligt een dikke laag kunstsneeuw, maar er zitten ook een aantal gaten in het sneeuwdek. Hierdoor is deze momenteel gesloten. Met tractoren wordt op dit moment de sneeuw van deze gesloten piste gebruikt voor de andere wel geopende afdalingen. Medewerkers van het skigebied brengen de sneeuw ook naar andere plekken in Winterberg.

De omstandigheden zijn niet ideaal, maar volgens Marcel zijn er nog steeds mogelijkheden om in Winterberg te skiën. Natuurlijk hadden ze in het skigebied liever bergen verse sneeuw en een met witte deken bedekte berg gehad, maar dat is nu eenmaal niet zo. Er wordt in het skigebied alles aan gedaan om het voor de wintersporters zo mooi mogelijk te maken. Hoe het er nu uitziet? Bekijk de foto’s van Marcel.

Sneeuwkanonnen dag en nacht aan

Om het beste van de situatie te maken spuiten ‘all weather snowmakers’ dag en nacht kunstsneeuw op de pistes. Zo worden eventuele gaten in het sneeuwdek hersteld en kunnen de wintersporters alsnog afdalen in Winterberg.

Weer iets meer winter?

Marcel laat ook weten dat het vanaf dit weekend weer iets kouder zal worden in de regio. Voor volgende week zijn er zelfs weer kleine sneeuwkansen voor het Sauerland. De weersvoorspelling laat op dit moment een daling in temperatuur zien vanaf maandag en deze zet door tot volgend weekend. Dan kan de temperatuur voor het eerste in een paar weken weer onder nul dalen. Nog even duimen of dit ook allemaal zo doorgaat! Wie weet krijg Winterberg nog een winterse inval voor maart en kunnen we dan nog eens genieten van het winterse landschap in het Sauerland.

Zo is het momenteel:

Nieuwsalerts ontvangen?

Schrijf je in