Nieuwsbrief per mail ontvangen

Let op: je moet je aanmelding bevestigen per mail

Uitkijktoren Top of Alpbachtal uitgeroepen tot gebouw van het jaar

© Skiinformatie.nl

Wintersportredacteur

Austria-architects.com reikt elk jaar een prijs uit aan het gebouw van het jaar. Deze prijs is voor bijzondere, innovatieve gebouwen die uitblinken in architectuur en duurzaamheid. Skigebied Ski Juwel Alpbachtal Wildschönau mag dit jaar de prijs in ontvangst nemen voor hun bijzondere uitkijktoren Top of Alpbachtal.

Gebouw van het jaar 2024

Austria-architects.com reikt jaarlijks deze bijzondere prijs uit. Uit een netwerk van zo’n 30.000 projecten wordt door het publiek en de jury een winnaar gekozen. Iedere geïnteresseerde heeft de mogelijkheid om zijn favoriet te kiezen uit de gebouwen die het voorgaande jaar zijn gepresenteerd. ‘Gebouw van het jaar’ is een publieksprijs, waarbij duizenden mensen meebepalen. De prijs gaat dit jaar dus naar Ski Juwel voor de Top of Alpbachtal. Nummer twee en drie zijn: herinrichting van het kerkplein in de marktstad Griffen en de renovatie van kasteel Reichenau in de Mühlkreis.

Top of Alpbachtal

Waarom deze uitkijktoren gewonnen heeft? De uitkijktoren Top of Alpbachtal combineert modern en traditioneel. Daarbij is het bouwwerk ook nog eens perfect geïntegreerd in het landschap. De Top of Alpbachtal heeft een gezellige sfeer en representeert Tirol door de vele houten elementen. De lounge biedt een prachtig bergpanorama en is gratis toegankelijk. Het is een must see als je in het skigebied Ski Juwel komt om te wintersporten, volgens de directeur van het skigebied.

Oplevering samen met Hornbahn

In verband met het 10-jarige jubileum van Ski Juwel Alpbachtal Wildschönau is er vorig skiseizoen een nieuwe lift opgeleverd. De Hornbahn is volledig vernieuwd en vervangen door een nieuwe koppelbare 6-persoons stoeltjeslift met kap en zitverwarming. Bij de lift is een geheel nieuw bergstation gebouwd en daarbij het uitzichtplatform. De Top of Alpbachtal is een 13 meter hoge toren met twee verdiepingen en een prachtig uitzicht. Binnen in het gebouw is een moderne Tiroler Stube met glazen ramen. De afwerking van de toren is met hout. Afgelopen winter brachten wij meteen zelf een bezoekje aan de uitkijktoren. Wat een geweldig gebouw, neem er zeker eens een kijkje als je in het skigebied bent deze winter!

Nieuwsalerts ontvangen?

Schrijf je in