Nieuwsbrief per mail ontvangen

Let op: je moet je aanmelding bevestigen per mail

© Skiinformatie.nl

6 skigebieden met Nederlandssprekende skileraren

Wintersportredacteur

Veel gezinnen die op wintersport gaan, boeken vooraf skilessen voor de kinderen. Dat scheelt niet alleen tijd, maar ook geld. In veel dorpen in de Alpen is het tegenwoordig mogelijk om skilessen te boeken met Nederlandstalige skileraren. Via CheckYeti kun je online skilessen boeken bij één van de aangesloten skischolen. In dit boekingsproces is het mogelijk om aan te geven in welke taal je skiles wilt krijgen. In dit artikel vind je zes skigebieden met Nederlandse ski-instructeurs.

Winterberg

De meeste Nederlandse wintersporters kennen Winterberg wel. Dit familievriendelijke skigebied ligt op slechts 4 uur rijden van Amsterdam. Veel gezinnen gaan hierheen om de kinderen kennis te laten maken met skiën. Omdat een groot deel van de Winterberg bezoekers Nederlands is, heeft elke skischool Nederlandssprekende skileraren in dienst. Voor elk niveau skiër worden er skilessen in het Nederlands aangeboden. Lees ook: alle nieuwtjes in Winterberg dit seizoen.

Willingen

Vlakbij Winterberg ligt het minder bekende skigebied Willingen. Ook in dit gebied worden skilessen in het Nederlands aangeboden. Wanneer je snel wilt leren skiën, is het aan te raden om een privéles te boeken. De skischolen bieden privé ski- en snowboardlessen voor kinderen, tieners en volwassenen van alle niveaus met Nederlandstalige skileraren. De prijs-kwaliteit verhouding van de skischolen is in Willingen goed. Al voor € 23,- per dag kun je lessen van 2 uur volgen.

Kind op wintersport in het Montafon

Flachau

Ieder jaar gaan veel Nederlanders naar Flachau. In Flachau doet men er alles aan om het de kinderen naar de zin te maken. Er zijn meerdere skischolen die Nederlandse skileraren in dienst hebben. Er zijn diverse kinderlanden, waar de allerkleinsten de beginselen van het skiën leren. Flachau is onderdeel van een van de grootste skinetwerken in Europa, de Ski Amadé.

St. Johann in Tirol

St. Johann in Tirol is altijd al een mooie wintersportbestemming geweest waar heel veel Nederlanders met kinderen naar toe komen. Kinderen die nog nooit hebben geskied, moeten eerst gewend raken aan de sneeuw en de ski’s. De Nederlandssprekende skileraren besteden hier veel aandacht aan, voordat ze ski-oefeningen gaan doen. Ze kunnen veilig oefenen in één van de twee kindergedeeltes in het gebied.

Lermoos

Doordat het skigebied van Lermoos niet zo uitdagend is, komen er veel Nederlandse gezinnen met kinderen naar het gebied. Er zijn veel rode en blauwe pistes en er is een kinderland met een heuse gondel. In Lermoos worden groepslessen aangeboden voor kinderen van 4 t/m 17 jaar oud. Uiteraard worden er ook privé-lessen met Nederlandssprekende skileraren aangeboden, dus ook als je persoonlijke begeleiding wilt hebben kun je hier terecht. Belangrijk is wel dat je er op tijd bij bent en vooraf boekt.

Gerlos

Gerlos hoort zeker thuis in dit rijtje. Nederlanders gaan graag naar dit dorp in de Zillertal Arena. De skischolen beschikken over veel Nederlandssprekende skileraren en skileraressen. De kans is dus groot dat je hier gewoon in eigen taal op les kunt gaan. Gerlos biedt voor families met kinderen een uitgebreid kinderland en voor beginners zijn er tal van mooie oefenhellingen.

Skiklasje met Nederlandse skileraar in Serfaus Fiss Ladis

Nieuwsalerts ontvangen?

Schrijf je in