CheckYeti

CheckYeti is ’s werelds grootste boekingtool voor skischolen, skileraren en skigidsen. Je kunt gemakkelijk via de website of mobiele app je skilessen boeken. Momenteel kun je meer dan 6000 wintersportactiviteiten online zoeken, vergelijken en boeken. Skischolen uit meer dan 500 skigebieden hebben zich inmiddels aangesloten bij het boekingsplatform.

Het verschil in prijs weten? Check hier!

Het bedrijf

In 2014 is CheckYeti opgericht door twee fanatieke wintersporters uit Oostenrijk en Zwitserland. Zij wilden een online platform creëren waarbij het mogelijk was om buitensportactiviteiten in Europa te zoeken, vergelijken en te boeken. Dit unieke platform groeide al snel uit tot de marktleider. Inmiddels biedt het particulieren en vakantie-ontwikkelaars uit 70 verschillende landen de grootste selectie van gecertificeerde skischolen. Je kunt op het platform per skigebied het aanbod van skischolen en lessen bekijken. Daarna vergelijk je eenvoudig de prijzen en boek je in een paar simpele stappen een privé- of groepsinstructeur.

 

"Makkelijk te gebruiken applicatie! Je hebt hier al het aanbod op één plek. Als je al je wensen op een rijtje hebt, kun je deze makkelijk boeken vanuit je luie stoel!"

Noelle O.

Off piste of toerskiën

Ook voor de meer ervaren skiërs kan CheckYeti wat bieden. Het is namelijk ook mogelijk om een gids te boeken voor off piste skiën of toerskiën. Elke gids die je boekt is gecertificeerd voor hetgeen waarvoor je hem inhuurt. Hij kent het gebied goed en weet waar het verantwoord is om van de piste af te gaan, maar ook waar het onverstandig is. Daarnaast kunnen zij je verschillende technieken bijbrengen. Voor het gemak zijn er zelfs op dit niveau Nederlands sprekende gidsen.

Andere activiteiten

Naast ski- of snowboard lessen kun je via CheckYeti ook andere winterse activiteiten boeken. Zo kun je door een winters landschap wandelen met sneeuwschoenen, langlaufen, of sleeën. Ook worden er lawinecursussen aangeboden. In sommige gebieden is het zelfs mogelijk om te gaan heli-skiën. De helikopter brengt je naar de top van een berg, die je vervolgens gaat afdalen. Elke wintersportactiviteit die je maar kunt bedenken wordt bij CheckYeti.

Foto: © Stefan Eisend