Nieuwsbrief per mail ontvangen

Let op: je moet je aanmelding bevestigen per mail

Tirools skigebied failliet verklaard met miljoenen schulden

Elke dag het laatste wintersportnieuws

Het is einde verhaal voor een Tirools skigebied dat al sinds 1950 bestaat. Gisteren werd bekend dat skigebied Jungholz in Reutte failliet is. Maandag is officieel de hele procedure gestart. Deze beslissing is genomen nadat bekend werd dat de schulden tot ongeveer 3,35 miljoen euro zijn opgelopen.

Skigebied Jungholz failliet

Het skigebiedje Jungholz ligt in Tirol bij Reutte. Het bestaat al een hele lange tijd en in het najaar van 2023 nam de gemeente Jungholz het over. De afgelopen jaren zijn er verschillende pogingen gedaan om het skigebied in de markt te positioneren rondom families met kinderen. Maar, de afgelopen jaren verliepen niet zoals gepland en vooral het afgelopen winterseizoen was geen succes. De regio wil het skigebied graag behouden, maar maandag werd dus toch het faillissement aangevraagd.

Financiële problemen

Volgens Alpine Creditors Association en Credit Protection Association bedragen de schulden ruim drie miljoen euro. Het skigebied kampt al jaren met financiële problemen. Een winter met weinig sneeuw zorgt nu voor de ondergang.

Ondanks goede hoop failliet

Skiseizoen 2023/2024 begon vol goede moed in skigebied Jungholz. Maar, midden januari zorgden de warme temperaturen voor problemen. Het sneeuwdek slonk, wat leidde tot een gedeeltelijke en gehele sluiting van de faciliteiten. Ondanks de sneeuwkanonnen was het niet meer mogelijk om de liften en pistes te openen. De inkomsten bleven hierdoor ver onder verwachting en volgens de burgermeester heeft het uitblijven van de sneeuw voor het faillissement gezorgd.

En nu?

Volgens de burgemeester is het bestaande skiliftbedrijf niet meer te redden en wordt het gemeenschapsbedrijf geliquideerd. Er is nog een kleine hoop op een investeerder die het skigebied overneemt en laat voorbestaan. Er zijn al gesprekken geweest en er zijn geïnteresseerden dus nu is het afwachten. Wie weet is er nog een klein sprankje hoop voor skigebied Jungholz!

Skigebied Jungholz

Het Tiroolse skigebiedje bestaat uit twee stoeltjesliften, vier sleepliften en een paar oefenliften. In totaal kun je hier afdalen van ongeveer 10 kilometer aan pistes. Het is een speelparadijs voor kinderen met een kindergedeelte. Een skischool verzorgt alle lessen voor zowel kinderen als volwassenen. Twee berghutten bieden een plek voor de lunch. Jungholz is een klein dorp met ongeveer 300 inwoners en een fijne plek voor een familievakantie. Het is er erg rustig en de weides, bossen en bergen bieden een mooi landschap om doorheen te wandelen.

Nieuwsalerts ontvangen?

Schrijf je in